Site icon Наше Місто

Понад 100 коней з усієї країни: у Дніпрі відбулися змагання з найблагороднішого виду спорту Klimenko stable

Понад 100 коней з усієї країни: у Дніпрі відбулися змагання з найблагороднішого виду спорту Klimenko stable

Відкриті регіональні змагання Клименко Стейбл вразили своїм масштабом навіть досвідчених суддів. Попри те, що війна триває, любов до спорту кінного спорту сьогодні зібрала спортсменів з Дніпра, Харкова, Чернігова та багатьох міст країни. Подробиці дізнавалися журналісти «Нашого Міста».

Активний та яскравий початок серпня у Дніпрі та області. Відкриті регіональні змагання у Клименко Стейбл вразили своїм масштабом усіх навколо. Сьогодні тут змагались за кубок імені Валерія Залужного з конкуру та звання кращих в області. А ще Клименко стейбл підтримали колег з Донеччини, адже через тимчасово окуповані території там неможливе проведення чемпіонату Донецької області. Тому його провели сьогодні паралельно у Дніпрі

За словами Євгена Лапи, директора змагань у Klimenko stable, майстра спорту з конкуру, на змагання приїхало більше 100 коней.

Як наголошує пані Віра Кириченко, суддя Національної категорії з трьох Олімпійських дисциплін кінного спорту, вона пів життя у сідлі. І саме вона першою в Україні отримала звання міжнародного судді. Вона відзначає унікальність кінно-спортивного комплексу Клименко Стейбл

«Великий і за обсягом, і за структурою побудови самого конкурсу. Дуже зручно розташовані самі стайні. Велике розминкове поле, чим не можуть похизуватися інші клуби. У нас таких буквально два в країні. Хороше поле бойове. Хороший комплект перешкод. І зараз, ми розуміємо, військовий стан, проте навіть зважаючи на це – перелік спортсменів тут присутніх вражає», – ділиться пані суддя конкурсу.

З 2017 року проводяться змагання Klimenko stable. А ось за кубок імені Валерія Залужного спортсмени змагатимуться вдруге.

Між спортсменом та тваринами має панувати повна довіра, аби змагання були успішними. І попри складнощі сьогодення, змагання у Klimenko stable пройшли яскраво та емоційно. Детальніше – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: «Козацький Батько» у вигляді котика: у Дніпрі з’явилась чергова мініскульптура.

Читайте також: Двійник залізничного: як у минулому столітті виглядав пішохідний міст на Монастирський острів у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version