Site icon Наше Місто

Переведення годинників по-новому в Україні 2024: з’явилося уточнення про зимовий час

Переведення годинників по-новому в Україні 2024: з’явилося уточнення про зимовий час

У липні 2024 року депутати Верховної Ради ухвалили рішення скасувати сезонне переведення годинників в Україні. Проте зараз з’явилося уточнення про зимовий час у 2024 році, – пише «Наше Місто».

За словами парламентарів, скасування переведень годинників сприятиме покращенню здоров’я населення, оскільки відсутність переведення часу допоможе українцям краще спати та зменшити рівень стресу. Як наслідок, очікується підвищення працездатності населення.

Останній перехід на зимовий час в Україні відбудеться в останню неділю жовтня 2024 року, тобто 27 числа. Після цього переведення часу більше не буде. Новий режим отримав назву “єдиний київський час” і відповідатиме другому часовому поясу у шкалі Всесвітнього координованого часу (UTC+2).

Зміна термінології відбулася через те, що більше не буде “літнього” та “зимового” часу в Україні, оскільки сезонне переведення скасували

Важливо зазначити, що в Європі сезонне переведення годинників поки що продовжується. Хоча в 2019 році Європарламент зробив крок до скасування переведення часу, це рішення досі не впроваджене. Тому українцям, які планують поїздки за кордон, варто враховувати, що навесні країни ЄС перейдуть на літній час, а в Україні цього не буде. Це призведе до збільшення різниці в годинах між Україною та країнами ЄС

Нагадаємо, раніше ми писали: Коли в Україну повернеться спека: синоптикиня назвала дату піка.

Читайте також: В Україні у липні виявили новий штам коронавірусу FLiRT: що відомо.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version