Site icon Наше Місто

Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: стало відомо, як будуть вчитися школярі

Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: стало відомо, як будуть вчитися школярі

Незабаром почнеться новий навчальний рік. У Дніпрі стало відомо, за якою формою навчатимуться діти цього року, –  передає «Наше Місто» з посиланням на Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

У сучасних умовах створення безпечних умов дітей під час навчання є надважливим завданням. Педагоги Дніпра пишаються високими результатами тестування своїх учнів, проте освітні втрати також значні. З огляду на рекомендації Міністерства освіти і науки України, освітній процес у закладах загальної середньої освіти міста Дніпра у 2024/2025 навчальному році відбуватиметься в очному режимі, при цьому може застосовуватися дистанційна форма та змінність навчання.

Важливо зазначити, що учні початкових класів навчатимуться виключно у першу зміну.

Відповідно до Закону «Про освіту», батьки учнів мають право обирати форму навчання для своїх дітей. Якщо батьки надають перевагу дистанційному навчанню, у закладі освіти будуть формуватися окремі класи з такою формою навчання з нормованою кількістю учнів.

Для дітей, які перебувають за кордоном, батьки можуть обрати одну з форм навчання, передбачених чинним законодавством: екстернат, сімейна або дистанційна форма навчання.

Міська рада ухвалила рішення щодо організації освітнього процесу у новому навчальному році, затвердивши план розміщення закладів освіти без укриттів для спільної організації навчання. Для 12 закладів коштом міського бюджету передбачено підвезення учнів до базового закладу освіти та у зворотному напрямку.

Нагадаємо, раніше ми писали: Новий навчальний рік 2024 в Україні: які області розпочнуть навчання вже в серпні.  

Читайте також: Скільки коштує навчання за контрактом в університетах Дніпра 2024.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version