Site icon Наше Місто

Фальшиві вебзастосунки “Резерв+”: експерти з Дніпра розповіли, як не потрапити на гачок шахраїв

Фальшиві вебзастосунки "Резерв+": експерти з Дніпра розповіли, як не потрапити на гачок шахраїв

Російські спецслужби активно впроваджують нові методи кібератак на українські системи. Нещодавно виявлено три фейкових застосунки, що імітують офіційний додаток “Резерв+”. Вони мають на меті збір персональних даних українців для подальших фінансових махінацій та шпіонажу. Як не потрапити на гачок шахраїв та хакерів, – розповість «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Міністерство оборони України закликає громадян бути особливо уважними при завантаженні додатків.

“Головна ознака підробного сайту — це веб-адреса, дуже схожа на реальну, але з невеликими відмінностями. Користувачам важливо звернути увагу в першу чергу на адресний рядок. “Резерв+” завантажується за офіційним посиланням, яке веде на сторінку з різними мовами, і там є посилання на застосунок в App Store та Google Play Market. Ми наполегливо радимо не переходити за подібними посиланнями”, – зазначила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Міністерство рекомендує уникати сайтів з доменами .top, .website, .org, оскільки вони можуть бути пов’язані з фейковими ресурсами. Офіційний сайт додатку “Резерв+” — reserveplus.mod.gov.ua, а його розробником є Міністерство оборони України.

Міністерство активно працює над захистом персональних даних українців і просить довіряти тільки офіційним ресурсам. Будьте обачними в мережі та оберігайте свої дані.

Нагадаємо, раніше ми писали: «Встановіть новий застосунок банку»: шахраї придумали нову схему для обману українців.

Читайте також: У Дніпрі шахраї крали гроші з банківських рахунків загиблих бійців ЗСУ: що вирішив суд.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version