Skip to content

У Дніпрі за липень зафіксували три температурні рекорди

Ксенія Куземко

За липень у Дніпрі зафіксували 3 температурні рекорди

Липень 2024 року на Дніпропетровщині запам’ятався аномально високими температурами. Перші два тижні місяця були особливо спекотними: стовпчик термометра піднімався значно вище за звичайні показники, досягаючи максимальних значень у 37-39 градусів за Цельсієм. Про це повідомив Дніпропетровський регіональний центр із гідрометеорології, пише «Наше місто».

У Дніпрі навіть було побито кілька історичних температурних рекордів.

«Максимальна температура в дуже спекотні дні досягала 37-39°тепла. По м.  Дніпро 01, 02 та 03 липня був перекритий історичний максимум температури повітря цих діб на 1,2, 2,8 та 0,4° і становив відповідно 36,1°, 38,4° та 37,8° тепла», – йдеться у повідомленні.

Лише у третій декаді погода дещо нормалізувалася, проте загалом липень виявився набагато теплішим та сухішим за середні багаторічні показники. Опади були вкрай мізерними, що склало лише чверть від звичайної місячної норми.

«Середня температура повітря за липень виявилась на 3,5-4,9°вища за норму і становила по області 26-27°тепла. Сума опадів в середньому по області за даними метеостанцій за липень склала 12 мм або 25% норми», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, чи вимикатимуть світло 5 серпня у Дніпрі та області.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: