Skip to content

Накип, бруд та пліснява: як легко почистити пральну машинку

Накип, бруд та пліснява: як легко почистити пральну машинку

Накип, бруд та пліснява – це те, що може з’явитися внаслідок використання пральної машинки. Проте регулярний догляд за пральною машинкою допоможе уникнути неприємних запахів та підвищеної вологості у ванній кімнаті. Як легко почистити прилад, – розповість «Наше Місто».

Чистка барабана

Налийте 100 мл відбілювача з хлором у барабан і запустіть прання при температурі не менше 60 °C без одягу. Якщо накип не зникає, додайте трохи лимонної кислоти і проведіть прання на максимальній температурі.

Очищення манжети люка

Протріть манжету ганчіркою, змоченою в мильній воді, а потім висушіть. Якщо з’явилася пліснява, використовуйте спеціальні засоби для чищення.

Чистка лотка для порошку

Вийміть контейнер і очистіть його за допомогою старої зубної щітки та мила.

Домашні засоби для чищення

  • Оцет. Налийте 200-250 мл столового оцту у барабан і запустіть прання при температурі не менше 60 °C без одягу, щоб позбутися накипу і запахів.
  • Харчова сода. Додайте 2 столові ложки соди у відсік прального порошку і 200 г оцту у барабан. Прання на високій температурі допоможе усунути навіть найскладніші забруднення.
  • Лимонна кислота. Розчиніть 100 г лимонної кислоти та 200 г аскорбінової кислоти у 3 літрах окропу. Охолодіть до 40 °C і залийте у барабан. Запустіть прання без одягу, щоб відновити чистоту вашої машини. Важливо: розчиняйте лимонну кислоту у воді, щоб не пошкодити пластикові частини.

Завдяки цим простим поради, ваша пральна машина залишиться чистою і ефективною.

Нагадаємо, раніше ми писали, які хитрощі допоможуть економити світло за допомогою чайника.

Читайте також: Як позбутися запаху вогкості в рушниках: 3 дієвих лайфхаки від досвідчених господинь.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: