Site icon Наше Місто

Полювання на тепло: як у Дніпрі шукають житло, щоб вижити взимку

будинок з пічним опаленням

Війна та часті блекаути змушують мешканців Дніпра шукати спосіб пережити зиму у більш менш комфортних умовах. Через нестабільність електропостачання та песимістичні прогнози люди не лише купують генератори, акумілятори, пауербанки, але й шукають альтернативні варіанти житла – найбільший попит на “бабусину хатинку” з грубою. Про це пише “Наше місто”.

Зараз у Дніпро знов посилився приток біженців – на цей раз з Покровська, тому попит на оренду саме будинків дуже великий, розповідають ріелтори. За словами агента з нерухомості Віталія Шакало, родина з п’ятьох людей та чотирьох котів з Покровська, яка була готова платити за оренду до 10 тисяч гривень на місяць так і не знайшла собі будинок у Дніпрі та його околицях.

Віталій Шакало. Фото: facebook.com

Зараз люди шукають будинок площею не більше 150 квадратів. Прямо щоб питали про альтернативне джерело енергії – такого немає. Насамперед питають про газ, тому що з ним начебто проблем менше. Шукають також пічне опалення, твердопаливний котел. Ціни на оренду таких будинків стартують від 10 тисяч на місяць, – розповідає Віталій Шакало.

Дешевше вийде так звана “бабусина хатинка” з грубою, але знайти таку зараз – це велике щастя. Скоріше за все це можливо, якщо раптово з’їдуть попередні орендатори.

Простенькі “бабусини хатинки” розібрали ще на початку війни. Там невисока ціна (до 7 тисяч на місяць) і плюс-мінус якась ділянка землі, яку орендатори обробляють і збирають якійсь врожай. Тому саме зараз мало хто відмовиться від такої оренди. Скоріше за все люди там вже готуються до зимівлі, – додає агент по нерухомості.

За його словами, власники будинків дуже рідко пропонують оренду будинку з генератором. Якщо він потрібен орендаторам, то вони купують його самі.   

Власники рідко йдуть на те, щоб залишати у будинку генератори, тому що це все-таки механізм, який буде весь час працювати і власник навряд чи піде на його обслуговування, тому і залишати його в будинку немає сенсу.  Єдине що може бути в такому будинку – це якісь джерела безприбійного живлення для запуску насосу чи котла, але там не буде такого великого експлуатаційного моменту, – пояснює Віталій Шакало. 

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі обслуговують генератори

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version