Site icon Наше Місто

Замість Волівача – Удовиченко: у Таромському люди обурені новим перейменуванням

У Таромському люди обурені новим перейменуванням

Мешканці Таромського висловили невдоволення нещодавнім перейменуванням вулиць, яке відбулося без попереднього обговорення з громадою. Особливо гостро вони відреагували на зміну назви центральної вулиці, яка раніше носила ім’я місцевого героя, генерал-майора Івана Волівача. Нова назва, на честь харківського генерала УНР, не пов’язана з історією селища і викликала обурення серед старожилів. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Дніпро оперативний.

Іван Волівач ветеран Другої світової війни та почесний громадянин Дніпра, віддав багато сил служінню місту та його мешканцям. Будучи активним учасником громадських організацій, він захищав інтереси ветеранів, брав участь у вивезенні з Таромського залишків радіоактивної руди та радіоактивних відходів. Пам’ять про такого видатного діяча має жити вічно, і назви вулиць та інших об’єктів можуть стати в цьому вагомим внеском.

Натомість генерал Олександр Удовиченко – військовий діяч часів УНР, який народився у Харкові, був військовим радником Симона Петлюри та воював у складі армій Української Народної Республіки. Але він ніякого відношення ні до Дніпра, ні до Таромського немає, адже тут він навіть не бував.

Раніше ми писали, не АНД, а Нижньодніпровський район: у Дніпрі місцеві мешканці обурені новим перейменуванням.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version