Skip to content

У Дніпрі на ж/м Покровський люди проти будівництва багатоповерхівки: що відомо

У Дніпрі на ж/м Покровський люди проти будівництва багатоповерхівки: що відомо

Нещодавно у подвір’ї одного з житлових будинків на житловому масиві Покровський виникла напружена ситуація: обурені мешканці, кілька одиниць спеціальної техніки та звуки пиляння дерев. Причиною протесту стало будівництво нового житлового будинку на їхньому подвір’ї. Жителі двох сусідніх багатоповерхівок заявляють, що це будівництво є незаконним, оскільки забудовник не має відповідних документів, а сама споруда порушує технічні норми. Які ж обставини насправді і чи правомірні дії підрядника – дізнавалися журналісти «Дніпра Оперативного», пише «Наше Місто».

Місцева мешканка повідомила, що підрядник не надав жодних документів, а лише попередив про майбутнє будівництво, демонтаж дерев та дитячого майданчика через телефонні дзвінки. Вона зазначила, що не бачила жодних офіційних дозвільних документів з печатками та підписами. Вчора, о 14:00, підрядник провів зустріч з мешканцями району, але і на ній не пред’явив жодних документів.

Щоб з’ясувати ситуацію, «Дніпро Оперативний» звернувся до голови Новокодацької районної адміністрації. Він пояснив, що плани щодо будівництва в цьому місці існують вже давно. Більше того, замовник цього проекту – державна організація, пов’язана з військовими. Документи на будівництво та всі необхідні дозволи є, проте деякі з них не можуть бути оприлюднені через специфіку цієї організації.

«Все-ж таки у мешканців залишаються питання. І, наскільки я розумію, тому що, враховуючи статус замовника деякі документи не є в публічному доступі. Тому, щоб надати правову оцінку цим документам і ми і мешканці самі звернулись до відповідних уповноважених контролюючих органів щодо перевірки правильності і законності документів», – сказав Олег Денисенко, голова адміністрації Новокодацького району.

На запит мешканців та адміністрації району розпочалися перевірки по даній ділянці з боку управління державного архітектурно-будівельного контролю, управління благоустрою міста та правоохоронних органів. Коли знімальна група «Дніпра Оперативного» відвідала місце будівництва, представники управління архітектурно-будівельного контролю вже перебували там з інспекцією. За їхніми словами, порушень з боку забудовника виявлено не було.

Антон Бісеров, начальник юридичного відділу управління державного архітектурно-будівельного контролю ДМР, повідомив, що 30 липня представники управління провели виїзд на будівельний майданчик. Було встановлено, що забудовник проводить підготовчі будівельні роботи.

Згідно з даними Єдиної державної електронної системи у будівництві, через портал «Дія» подано та зареєстровано повідомлення про проведення підготовчих робіт. У забудовника є земельна ділянка, на якій планується будівництво багатоквартирного житлового будинку, а також отримано містобудівні заборони та обмеження, необхідні для проєктування.

Наразі правоохоронні органи продовжують перевірку проектної документації. Голова районної адміністрації запевнив, що якщо під час перевірок буде виявлено невідповідність технічним нормам, будівництво буде призупинене.

Окрім будівництва, мешканці також виступають проти видалення дерев. У департаменті благоустрою Дніпровської міської ради повідомили, що на замовлення підрядника було проведено обстеження, за результатами якого видано акт і рішення на видалення зелених насаджень, що підлягають видаленню на ділянці. Згідно з цим рішенням, забудовник і підрядник зобов’язані не лише видалити, але й замінити дерева, а також виконати роботи з благоустрою території.

Нагадаємо, раніше ми писали: Замість Волівача – Удовиченко: у Таромському люди обурені новим перейменуванням.

Читайте також: Поминали друга: у Дніпрі двоє чоловіків влаштували салют.

Фото: Дніпро Оперативний.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: