Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі ввечері 2 серпня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

️Сьогодні, 2 серпня, День пам’яті загиблих воїнів-десантників різних часів і поколінь. Віряни вшановують перенесення мощей святого першомученика Стефана. До Нового року залишився 151 день. 2 серпня 2024 року — п’ятниця. 891-й день війни в Україні. Куди і піти у Дніпрі сьогодні – дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Западня

Мегапопулярна поп-зірка Lady Raven (Салека Шʼямалан) влаштовує великий концерт. На вщент забитому стадіоні серед інших фанатів зірки – дівчина Райлі (Аріель Доногʼю) у супроводі свого батька (Джош Хартнетт). Він помічає, що концерт охороняє надзвичайно багато поліції. Виявляється, увесь захід сплановано так, щоб зловити серійного вбивцю на прізвисько «М’ясник».

Трилер «Западня» – нове дітище режисера та сценариста М. Найт Шьямалана, дворазового номінанта на премію «Оскар». Роль співачки виконала одна з доньок М. Найт Шьямалана. Також вона написала музику до фільму. Оскільки Шьямалан сам продюсує свої фільми, він зміг продовжити виробництво пропри страйк Гільдїі кіноакторів, який зупинив чимало знімальних процесів. Саме через це зйомки велися у Канаді. За сценарієм події розгортаються у Філадельфії, однак знімали повністю у Торонто, зокрема у Роджерс-центрі – стадіоні з розсувним дахом на понад 50 тисяч глядачів.

Де і коли: в усіх кінотеатрах Дніпра, 140-260 грн

️Далекі світи

Нічне небо –  погляд у нескінченність. Чи може десь там існувати інопланетне життя? Учені досліджують умови, необхідні для життя, починаючи з планет і супутників нашої Сонячної системи та закінчуючи нещодавно відкритими екзопланетами навколо далеких зірок. Екзопланети тепер відкриваються регулярно – світи, які не лише дуже далекі, а й дивовижні та незнайомі. Які шанси відшукати розумне життям в майбутньому, і як ми можемо його виявити?

️Де і коли: 19:00 у Планетарії, Крутогірний узвіз, 10, 170-320 грн

Прогулятись набережною

Набережна Дніпра – найдовша в Європі. Це мальовничий ландшафт, квітучі газони, затишні тіні дерев, незабутні фонтани. Справедливою є думка, що місто вважають гарним, коли воно стоїть на березі ріки. Прибережні схили – окраса ландшафтного пейзажу, місце для відпочинку мешканців, перспективи для ідей архітекторів і художників, робота для інженерів і будівельників. Береги необхідно укріплювати, захищаючи від розмивання водою. З цією метою і споруджують набережні – обрамлення для красуні-ріки. Місту Дніпро пощастило: є у нас і могутня ріка Дніпро, і унікальна набережна. Гігантська магістраль довжиною понад 23 кілометри визнана найдовшою в Європі.

Набережна умовно ділиться на три частини – Заводську, Січеславську (центральну) та Перемоги та пролягає вздовж правого берега Дніпра – від житлового масиву Покровський (в минулому – Комунар) і до Південного мосту. Ширина Набережної в центральній частині – 67 метрів, це – проїжджа частина, прогулянкова алея, тротуари та зелена смуга бульвару. Зовнішня стіна, яка омивається водою, фанерована традиційним гранітом, парапет змонтований із ланок литих чавунних грат, закріплених між гранітними блоками.

Гранітний парапет покращує видимість водної поверхні ріки. Вздовж набережної широкою стрічкою в’ється смуга зелених насаджень: дерева, серед яких і рідкісні для нашого регіону круглі та пірамідальні туї, сосни і ялівець, чагарники та величезна кількість квітів. В її центральній частині споруджені дві тераси – верхня та нижня пішохідні зони.

Тут, подалі від міського гармидеру та спеки, у спекотні літні дні можна відпочити під тінистими парасольками літньої кав’ярні, половити рибу та просто прогулятися. На набережній Дніпра знаходяться куточки та пам’ятки, які полюбилися мешканцям. Це – Сімейна лава, Лава закоханих і Дерево щастя. Чудово вписались у панораму міста цирк, оригінальна, просто на воді, будівля ресторану «Поплавок», знамениті новобудови – дві 28-поверхові «башти-близнюки».

Правий та лівий береги ріки з’єднані п’ятьма мостами, найкрасивіший із них залізничний – Мерефо-Херсонський. Справжньою окрасою стали фонтани: світломузичний «Білий Лебідь», «Кульбабка», «Каскад». На Набережній розташовані декілька пам’ятників і скульптур: воїнам, загиблим в Афганістані, організатору повітряно-десантних військ Василю Маргелову, героям підпілля Миколі Сташкову та Захару Дем’янченку. Біля житлового масиву Червоний Камінь підноситься пам’ятник на місці форсування Дніпра у 1943 році воїнами 152-ї стрілецької дивізії.

У 2005 році з’явилась цікава скульптура «Юність Дніпра» –троє дівчат в українському одязі під час святкування Івана Купала.

Адреса: вулиця Січеславська Набережна, 35В

Фото з відкритих джерел

Раніше ми розповідали, що в Україну повертається спека: якою буде погода у Дніпрі

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: