Skip to content

Які зарядні станції та акумулятори звільняються від ПДВ та мита при ввезенні в Україну

Ксенія Куземко

Какие зарядные станции и аккумуляторы освобождаются от НДС и пошлины при ввозе в Украину

Завдяки новим законам, що набрали чинності 16 липня 2024 року, ввезення деяких категорій товарів до України стало безмитним. При цьому важливо розуміти, що для отримання такої пільги товари мають відповідати чітко визначеним критеріям, прописаним у законодавстві. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Держану митну службу України.

Так, відповідно до цих Законів, товари, які класифікуються за кодом 8507 60 00 00 УКТЗЕД, звільняються від оподаткування ввізним митом та ПДВ (крім установок зберігання енергії потужністю менш як 300 Вт змінного та/або постійного струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш як 200 А/год).

Таким чином, не підпадають під пільгове ввезення відповідно до законодавства:

  • Портативні зарядні пристрої потужністю менш як 300 Вт. Тобто, зарядні пристрої потужністю, наприклад, 128 Вт, 200 Вт і тому подібні будуть оподатковуватись за загальними правилами.
  • Повербанки потужністю меншее 300 Вт. Відповідно, якщо пристрій розрахований більше, ніж на 300 Вт, він підпадає під дію Законів і митні платежі не підлягають сплаті.
  • Літій-іонні комірки, які мають ємність менш як 200 А/год. Натомість акумулятори, які складаються з однієї або більше послідовно з’єднаних електрохімічних комірок, які часто називаються «акумуляторними батареями», ємністю більше 200 А/год, підпадають під дію Законів і не підлягають оподаткуванню.

Раніше ми писали, які прилади треба обов’язково вимикати з розетки: вони «тягнуть» найбільше електрики.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: