Skip to content

Чи залежать відключення світла в Україні від регіону

Чи залежать відключення світла в Україні від регіону - Наше МІсто

Відключення світла в Україні не обмежуються лише обсягами споживання електроенергії, а також залежать від конкретного регіону. За словами експертів, існує неофіційна пріоритетність, – пише «Наше Місто» з посиланням на 24 Економіка.  

Пріоритетність прифронтових регіонів

Енергетичний експерт Андрій Закревський розповів, що у першу чергу електроенергією забезпечують прифронтові регіони.

«Зараз прийняли рішення, що в першу чергу забезпечуватимуть прифронтові регіони. Як на мене, це правильно. Вони й так потерпають, так хоча б мають електроенергію не по графіках, а в перервах між обстрілами. Бо у прифронтових областях, якщо йде тривога, яка не така, що ігнорується зараз в 90% всієї України, а коли ти знаєш, що зараз в укриття треба сходити. То ж потім треба прийти після обстрілу, поставити пратися, щось приготувати і так далі», – пояснює експерт.

Проблемні регіони

На сьогодні дефіцит електроенергії вирівнюється по всій Україні. Найбільше проблем з електропостачанням спостерігається у таких областях:

  • Харківська
  • Херсонська
  • Миколаївська
  • Одеська

Недостатня кількість великих силових трансформаторів у цих регіонах призводить до сильного дефіциту електроенергії у разі пошкоджень.

Вплив лінії фронту та кордону

Експерт з ЖКГ, тарифів та комунального господарства Олег Попенко зазначив, що чим ближче регіон до лінії фронту або до кордону з Росією, тим більше проблем з постачанням електроенергії. У цих регіонах зруйнована енергетична інфраструктура, і генерація електроенергії стає все складнішою. Навпаки, у західних областях ситуація з електропостачанням краща, оскільки там є можливість імпорту електроенергії з-за кордону.

Неофіційна пріоритетність

Пріоритетність у постачанні електроенергії не прописана в законодавстві, але на практиці вона існує. Наприклад, за словами Олега Попенко, у Сумській області ситуація з електропостачанням складніша, ніж у Харкові. Це свідчить про певний пріоритет для прифронтових областей.

Окрім того, варто зауважити, що у населених пунктах та на об’єктах у 20-кілометровій зоні від кордону з росією та білоруссю, а також у 20-ти кілометрах прифронтової зони, електроенергію не відключають.

Нагадаємо, раніше ми писали: Залишились лічені дні: у Дніпрі зробили важливу заяву щодо передачі показань електролічильника.

Читайте також: Невидима загроза: які органи страждають від підвищеного тиску.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: