Site icon Наше Місто

З 1 серпня в Україні видають нові водійські посвідчення: що треба знати автомобілістам

Нові посвідчення водія в Україні серпень 2024 - Наше Місто

З 1 серпня 2024 року в Україні розпочалась видача нових водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Ці документи мають сучасні елементи захисту, що унеможливлює їх підробку та значно підвищує рівень безпеки на дорогах, повідомляє «Наше місто».

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1358 від 22 грудня 2023 року, нові документи відрізняються від попередніх зразків кількома важливими деталями:

Що це означає для водіїв

Вищий рівень безпеки: Нові документи є набагато більш захищеними від підробок, що ускладнює шахрайські дії та підвищує рівень безпеки на дорогах.

Зручна перевірка: Завдяки QR-коду будь-хто може швидко перевірити автентичність водійського посвідчення або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Збереження чинності старих документів: Старі водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію залишаться чинними до закінчення терміну їхньої дії. Однак, для отримання нових документів з посиленим захистом можна звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.

Де отримати нові документи

Отримати нові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів можна у будь-якому сервісному центрі МВС. Для цього необхідно звернутися за місцем реєстрації та надати необхідний пакет документів.

Введення нових водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів є важливим кроком для підвищення безпеки на українських дорогах. Сучасні технології захисту документів дозволяють унеможливити їх підробку та забезпечують надійність перевірки інформації про водіїв та транспортні засоби.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі 1 серпня громадський транспорт працюватиме зі змінами.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version