Site icon Наше Місто

У Дніпрі відкрилась виставка унікальних вишитих речей, які зібрала вчителька праці

31 липня у Центральній міські бібліотеці Дніпра (вул. Воскресенська, 23) відкрилась виставка вишивки «Моя квітуча Україна: скарби Дніпропетровщини». На ній представлені речі з приватної колекції Ольги Степаненко, яка працює вчителем праці у дніпровській школі № 40.

В моїй колекції біля сотні предметів, – розповіла «Нашому місту» Ольга Карпівна. – Це рушники, сорочки, сукні, скатертини, білизна. Збирати їх я почала у 1990-роки –  разом з такими самими ентузіастами почала відроджувати українські традиції. Ми стали ходити до бабусь та дідусів і питати, чи є в них речі з вишивкою. Іноді старовинні предмети мені приносили мої учні. Наприклад, бабуся однієї дівчинки хотіла покласти на лавку у дворі рушник 1928 року. Тобто люди тоді дуже часто не розуміли цінність тих речей, які мали.

Приблизно у той самий час Ольга Степаненко сама теж захопилася вишивкою. Ті навички, які опанувала, досі із задоволенням передає на уроках праці своїм ученицям. Багато хто з них серйозно захопився вишивкою.

До речі, для тих дніпрян, які цікавляться цим різновидом хендмейду, у бібліотеці є чимало корисних матеріалів. У відділі мистецтв на п’ятому поверсі, де проходить виставка, можна знайти багато книжок на тему вишивки. Вони будуть цікаві як професіоналам, так і тим, хто тільки хоче розпочати заняття вишивкою.  Виставка працює  до 30 серпня з 10:00 до 18:00 з вівторка по суботу.

Фото автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Будинку мистецтв проходить виставка «Джерела почуттів».

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version