Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі до кінця року планують встановити ще 12 сучасних зупинок громадського транспорту

Супрун Юлія

У Дніпрі монтують новий зупиночний комплекс

До кінця року у Дніпрі з’являться 12 нових зупиночних комплексів. Дев’ять з них будуть встановлені за бюджетні кошти, а за три заплатять інвестори. Про це повідомляє “Наше місто”.

Зараз у Дніпрі робітники монтують новий зупиночний комплекс на вулиці Робочій біля ДК машинобудівників. Коштує такий близько 700 тисяч гривень. Його встановлюють за бюджетні кошти. Тим часом на проспекті Богдана Хмельницького вже готують місце для встановлення зупиночного комплексу за інвесторські гроші.

зупиночний комплекс у Дніпрі
зупиночний комплекс у Дніпрі
Нову зупинку монтують на Робочій. Фото: Валерій Кравченко

В цей комплекс входять елементи захисту, це стовпчики, сама конструкція. Її переваги – це швидкий монтаж за допомогою болтового з’єднання та довговічність. Використовується метод гарячого цинкування, що запобігає іржавінню самої конструкції. Також використовуються елементи для маломобільних груп населення – тактильна плитка, пандуси, – розповідає Олексій Орєшин, начальник відділу по роботі із зупиночними комплексами КП “Транспортна інфраструктура міста” ДМР.

За його словами, монтаж зупиночного комплекса біля ДК машинобудівників планують закінчити до кінця наступного тижня.

зупиночний комплекс у Дніпрі
зупиночний комплекс у Дніпрі
Сучасні зупинки встановлюють у Дніпрі з 2017 року. Фото: Валерій Кравченко

План місць для встановлення сучасних остановочних комплексів формують на основі звернень мешканців на гарячу лінію.

У Дніпрі сучасні зупиночні комплекси з особливим архетипом та дизайн кодом почали будувати з 2017 року. З того часу встановлено вже 222 нових зупинок. З них у 2023 році облаштовано 25 зупинок громадського транспорту. 

Незважаючи на війну, у Дніпрі одним з пріоритетів є модернізація міського транспорту. Одним із кроків у цьому напрямку є встановлення нових сучасних зупиночних комплексів.

Чому важливі нові зупинки

  • Комфорт пасажирів: нові зупинки обладнані зручними лавками, навісами від сонця та дощу, інформаційними табло, що дозволяють пасажирам комфортно очікувати на транспорт.
  • Естетика: нові зупинки мають сучасний дизайн, що покращує загальний вигляд міста.
  • Інформативність: на них розміщується актуальна інформація про маршрути, розклад руху транспорту та інші корисні дані.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі на кошти територіальної громади встановили зупиночний комплекс, який люди чекали понад 10 років.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: