Skip to content

Рятує поранених з перших днів великої війни: хірург міської лікарні Дніпра творить дива на операційному столі

Рятує поранених з перших днів великої війни: хірург міської лікарні Дніпра творить дива на операційному столі

З початку повномасштабної війни хірург міської лікарні №16 у Дніпрі Ігор Гупал щоденно рятує поранених військових, що потребують термінової медичної допомоги. Лікар проводить складні операції, витягаючи уламки з декількох частин тіла, часто з мінно-вибухових поранень. Історію лікаря розповіли журналісти ДніпроTV, пише «Наше Місто».

Як розповідає хірург Ігор Гупал, першими пораненими військовими, яких після початку повномасштабного вторгнення доставили до лікарні, були військовослужбовці частини ППО, які воювали поблизу Бердянська.

«Вони постраждали вранці, у перший день війни. Їх доставили до нас о 7-8 ранку. Це були поранені з численними осколковими пораненнями кінцівок», – розповідає лікар.

Серед численних випадків, які трапляються на операційному столі, Ігор Гупал згадує про ситуацію, коли довелося витягувати з ноги бійця головки для викрутки, які той залишив у кишені.

«Доставали на наконечники для викруток. У пацієнті у кишені лежала викрутка зі змінними головками. Разом з уламками ми діставали зі стегна ці головки. Ми довго ламали голову, а потім пацієнт згадав, що вони у лежали у кишені», – каже Гупал.

Незважаючи на важкі поранення, більшість пацієнтів мріють повернутися на фронт і продовжувати боротися за свою країну.

Хірург не тільки лікує своїх пацієнтів, але й підтримує з ними зв’язок після виписки, деякі з них звертаються до нього вже як до цивільного лікаря.

Лікар каже, що спілкування з пораненими чи травмованими пацієнтами – це завжди складна справа, але з пораненими військовими, які не тільки мають сильну фізичний біль, а ще й психологічні травми – набагато складніше.

В умовах інтенсивної роботи та безперервної допомоги, хірург залишається відданим своєму покликанню і всім серцем підтримує наших захисників, що знову і знову повертаються на передову.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпровські лікарі врятували руку жінці, яка отримала важке поранення під час обстрілів у Бахмуті.

Читайте також: : У Дніпрі танкіст, який «поклав» два відділення піхоти ворога, проходить реабілітацію після важкого поранення.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: