Skip to content

130 різних видів робіт вже проведено у будинках ОСББ та ЖБК у Дніпрі за програмою співфінансування

У Дніпрі у самому розпалі аварійні ремонтні роботи у будинках ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування. Завдяки цій програмі  ОСББ та ЖБК можуть проводити аварійні ремонти, зібравши усього 25 % від їхньої вартості, адже інші 75 % сплачує міський бюджет, повідомляє «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Уперше у цій програмі взяв участь будинок ЖБК № 319 по вул. Березинській, 20. Цей будинок побудований ще у 1982 році і ремонт електромереж не проводився ніколи.

«Старі дроти в нас неодноразово горіли від перенапруги. Ситуація була  аварійною. А відключення світла стали останньою краплею, адже після них у квартирах не витримували прилади. Тож ми торік  подали  заявку на оновлення електромереж у двох під?їздах. Роботи виконані якісно. Ніколи б в житті ми повну суму не сплатили б за такі роботи. Тож завдяки програмі співфінансування нам вдалось втілити мрію у реальність», — розповіла голова ОК «ЖБК № 319» Світлана Лисенко.

Отже, за програмою співфінансування за 2 тижні у «ЖБК № 319» оновили електромережі у 2 під’їздах.

Ремонти у будинках ОСББ та ЖБК у Дніпрі - Наше Місто

«За цей ремонт міська влада (департамент з питань самоорганізації населення) сплатила більш ніж 285 тисяч гривень, що становить 75 % від суми ремонту. Інші 25 %  сплатили мешканці. На виконані роботи розповсюджується гарантія від підрядної організації на 3 роки. Тобто якщо будуть проблеми, голова ЖБК може звернутись як до нашого департаменту, так і до підрядної організації, аби усунули усі негаразди», — зазначив директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко, який 1 серпня чергує по місту.

Він також завітав і до ЖБК № 299, який торік розпочав заміну труб опалення у двох під?їздах за програмою співфінансування. А цьогоріч оновили ще у двох.

«З 1981 року в цьому будинку не міняли труби. Останні років 20 з ними були проблеми. Труби опалення постійно протікали у різних місцях. Але вже після 2020 року проблема стала більш кричущою. Тож ми взяли участь у програмі співфінансування. У 2022 і у 2023 році нам замінили першу частину труб. А цьогоріч вже другу. Програма дуже гарна, адже завдяки їй ми змогли за доступною ціною все це оновити. Без програми сума для нас була б непіднімною», — розповіла голова правління ЖБК № 299 Євгенія Карпова.

За цей ремонт міська влада (департамент з питань самоорганізації населення) сплатила майже 150 тисяч гривень, що становить 75 % від загальної суми, а інші 25 % зібрали мешканці.

«Виконавши ці роботи до початку опалювального сезону, ЖБК став більш енергоефективним та готовим до зими. Станом на 01 серпня ми вже виконали 130 заявок. З них 25 ремонтів покрівель, 36 – електромереж, 37 ремонтів сантехніки, 31 ремонт ліфтового обладнання.  6 ліфтів – це поточний ремонт, а от 25 – капітальний. За цей вид робіт місто сплачує 90 % від суми, а мешканці усього 10 %. Також за програмою співфінансування відремонтували 1 укриття. На сьогодні в роботі у нас перебувають 129 заявок», — розповів Святослав Ткаченко.

Він також додав: прийом заявок на участь у програмі співфінансування на 2025 рік триває до 30 вересня. На сьогодні вже 25 будинків подали відповідні заяви. Тож департамент прохає прискоритись, аби в кінці вересня не стояти в черзі і не стрибати в «останній вагон».

Аби подати заявку необхідно:

  • подати заяву;
  • протокол правління;
  • дефектний акт;
  • копію статуту та витягу з ЄДРПОУ.

Крім цього, відповідні документи необхідно завантажити на сайт «Простір самоврядування»

Отримати консультацію можна за телефоном: 063-340-94-77.

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: