Site icon Наше Місто

Зроблено у Дніпрі: ТОП брендів, які знає Україна і світ

Зроблено у Дніпрі: ТОП брендів, які знає Україна і світ

Жителям Дніпра нагадали про те, які товари виробляли в нашому місті в минулому сторіччі. Про ці бренди зараз пам’ятають переважно люди старшого покоління, пише «Наше місто».

Одним із найвідоміших брендів Дніпра стали пилососи «Ракета». Цю марку знали всюди, а пилососних виробників тоді можна було полічити на пальцях однієї руки. Ракетоподібний пилосос родом з міста, яке кувало ядерний щит великої країни, звичайно, не міг називатися інакше. Цікаво, що навіть найостанніші моделі створювали стільки шуму, що сучасним домогосподаркам і справді здавалося б, що це не пилосос, а справжня ракета.

Гордістю були телевізори «Весна», які випускалися на Дніпропетровському радіозаводі. На той момент це був флагман електроніки які неодноразово виставляли на ВДНГ. Поступово телевізори зійшли з виробництва ще на зорі незалежності – їх витіснили закордонні конкуренти.

Іншою візитівкою був – холодильники «Днепр», які випускав завод ДМЗ. Раніше біля магазинів за цими, здавалося б, грубими металевими коробками товпилися страшні черги. До речі, його виробництво живе і зараз. Нині він збирається з легких металів, пластику і за «західними» стандартами. Хоча на ринку гідну конкуренцію модним іноземним брендам уже давно не складає. При цьому багато його попередників досі справно несуть свою службу.

Хоча, звісно, найголовніший бренд Дніпра – це його талановиті люди. Але це вже, як то кажуть, зовсім інша історія».

Раніше ми писали, привид минулого: історія потопаючого катера в річковому порту Дніпра.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version