Site icon Наше Місто

У Дніпрі студенти Університету третього віку вивчають польську мову

У Дніпрі студенти Університету третього віку вивчають польську мову

У Дніпрі учасники Університету третього віку безкоштовно відвідують заняття з англійської та німецької мов, а з червня до цього переліку додалися й уроки польської мови. Наразі три групи вже завершують курс, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики  Дніпровської міської ради Артем Нідєлько відвідав одне з занять, щоб почути враження учасників.

Він зазначив, що під час впровадження вивчення польської мови очікували велику кількість бажаючих. Це пов’язано з тим, що багато українців, особливо в період війни, мають рідних, які переїхали до Польщі.

«У нас і у поляків схожу менталітети, тому українцям там і подобається. І звісно, що наші учасники повинні мати можливість вільно почувати себе серед іншомовного населення. Тому ми швидко закрили запис у групи. Зараз будемо думати про заняття другого рівня складності для того, аби учасники ще поглибили свої знання», – каже черговий по місту.

Пані Тетяна, одна з учасниць, пояснює, що головною причиною вивчення польської мови для неї є розвиток пам’яті та підтримання інтелектуальної активності.

«Основна причина в тому, щоб розвивати свою пам’ять, щоб аби розум не заржавів. Мені майже 66 років і я відчуваю потребу у розвитку і у тому, аби займати себе корисними речами. Це вже третя мова, яку я вивчаю. Трішки знаю ще англійську та іспанську. Але саме польська мова для мене найскладніша. Але я налаштована її опанувати», – говорить учасниця УТВ Тетяна Макогон.

Заняття з польської мови проходять раз на тиждень у центрі міста, де сформовано п’ять груп по 12 людей. Викладачка Тетяна Стрюк зазначає, що учасники вже вивчили базову граматику та лексику.

«Заняття у нас завжди проходять цікаво і мені приємно віддавати їм свою енергію та знання. Звичайно сприйняття у всіх різне, але шукаємо якісь підходи для кожної групи індивідуально. Сьогодні в нас передостаннє заняття і за цей час учасники вже вивчили базову граматику, без якої ніяк, і базову лексику, аби вони мали можливість трішки спілкуватися в польському середовищі.  Крім занять в класі, я ще задаю їм домашнє завдання, яке вони за бажанням можуть виконувати і це покращить їхні знання», – розповідає викладачка польської мови Тетяна Стрюк.

Учасниками Університету третього віку наразі є понад 16 тисяч людей поважного віку, серед яких тисяча – внутрішньо переміщені особи. Від початку року новими учасниками стали 853 людини. Вони можуть безкоштовно відвідувати різні заняття, включно з курсами з психології, правознавства, здорового способу життя, вивченням української, англійської, польської та німецької мов, східними танцями, зарядкою, скандинавською ходьбою, черлідингом, аеробікою та китайською гімнастикою з ракеткою «Байлун Бол».

Для того, аби стати учасником УТВ потрібно надати:

Всі документи потрібно принести на вулицю Старокозацька, 40Б.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відходи руйнації, сміття та амброзія: як Дніпро вирішує екологічні проблеми під час війни.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version