Skip to content

У Дніпрі перевірили якість води у річці: які результати

В Днепре во дворе многоэтажки расцвел кактус, который выбросили на свалку

Регулярний моніторинг якості води в річці Дніпро, який здійснюється департаментом екологічної політики Дніпровської міськради, виявив погіршення її стану. Військові дії, високі температури та інші зовнішні фактори призвели до підвищення каламутності води, появи неприємного запаху, перевищення допустимих норм фосфатів та зниження рівня кисню. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Воду з Дніпра категорично не рекомендується пити. Також я не раджу в ній купатися і  використовувати для поливу. Це повʼязано з тим, що вимірювані показники води перебільшені або мають гранично допустимі значення», — каже Павло Ломазов, асистент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка».

Управління парків та відпочинкових зон Дніпровської міської ради звернуло увагу на те, що купатися у міських водоймах заборонено. Жоден з офіційних пляжів міста не був відкритий для відвідувачів у цьому сезоні.

«Хоча пляж підтримується в чистоті для відпочинку та занять спортом, через заборону купання відсутні рятувальники та медичні пункти. Крім того, нещодавнє виявлення холероподібних бактерій у Дніпрі робить купання ще більш небезпечним. Заради власного здоров’я, просимо утриматися від купання», – зазначила Катерина Гришина, представниця департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради.

У Дніпрі перевірили якість води у річці: які результати
У Дніпрі перевірили якість води у річці: які результати
У Дніпрі перевірили якість води у річці: які результати

Раніше ми писали, відходи руйнації, сміття та амброзія: як Дніпро вирішує екологічні проблеми під час війни.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: