Site icon Наше Місто

У Дніпрі готують до роботи мобільну лабораторію, яка буде вимірювати ризики військового забруднення внаслідок ракетних атак

місце ворожого прильоту у Дніпрі

Під час війни чисельних ворожих обстрілів зазнали промислові підприємства, нафтосховища, очисні споруди та інші об’єкти інфраструктури Дніпра. Вибух кожної російської ракети призводить до викидів у повітря та ґрунт шкідливих речовин – пилу, сажі, хімічних сполук, важких металів. Все це негативно впливає на якість повітря, ґрунту та води, а також несе загрозу для здоров’я людей, пише “Наше місто”.

У Дніпрі вже готують до роботи мобільну лабораторію, яка буде визначати ризики військового забруднення. Зокрема, вимірювати стан атмосферного повітря та води після ворожих атак. 

Ярослав Крисько. Фото: Департамент екологічної політики Дніпровської місткради

Комунальне підприємство «Екополіс» Дніпровської міської ради отримало частину обладнання для функціонування у місті мобільної лабораторії – спеціалізований транспортний засіб, а також частину обладнання, яке дозволить визначати шкоду заподіяну довкіллю, – розповів Ярослав Крисько, заступник директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради. – Раніше мобільна лабораторія була лише у комунального підприємства Дніпровської обласної ради, але наразі це комунальне підприємство не фінансується. 

Майже щодня відбувається забруднення грунтів та атмосферного повітря токсичними речовинами, що містяться у бойових частинах зброї. Мобільна лабораторія дозволить оперативно робити оцінку забруднення території. 

Нагадаємо, раніше ми писали, як Дніпро вирішує екологічні проблеми під час війни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version