Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Не варто перейменовувати ті назви, які нещодавно були перейменовані, це підриває довіру людей, – історик

Перейменування Фабра у Дніпрі - Наше Місто

Заступник директора з наукової роботи КП «Музей історії Дніпра» Дніпровської міськради, кандидат історичних наук Святослав Чирук, який багато років присвятив вивченню історії міста, вважає, що процес перейменування повинен проводитися згідно з законодавством. Але одночасно повинні враховуватися побажання людей, бо саме їм надалі жити з новими назвами, повідомляє «Наше місто».

«Останнє перейменування топонімів, до якого не мають відношення ні і депутати міської ради, ні виконавчий комітет, пройшло дуже швидко. Я розумію, що з точки зору закону все правильно. Але з іншого боку – багато мешканців Дніпра обурилися, бо для них це було несподівано, їх ніхто не запитав», – відмітив експерт.

Святослав Чирук особливо відмітив ситуацію з черговим перейменуванням вулиці Андрія Фабра, яка тепер носить ім’я Лазаря Глоби.

«Складна ситуація, особливо мені вулиця ім. Андрія Фабра дуже імпонувала. Взагалі не варто перейменовувати ті назви, що вже були перейменовані. Це підриває довіру людей, створює плутанину. Люди ще не встигли до одних назв звикнути, а вже з’являються нові», – каже історик.

Нагадаємо, що у листопаді 2015 року вулицю Сєрова було перейменовано на честь знаменитого губернатора Катеринославської губернії Андрія Яковича Фабра. Губернатор запам’ятався реконструкцією центра міста з розбивкою небачених раніше бульварів та заснуванням Громадського Музеуму (1849), від якого веде свою історію Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького. А згідно з рішенням обласної влади вулиця ім. Андрія Фабра тепер названа в честь Лазаря Глоби, як і парк, з яким вона межує.

Нагадаємо, що  міськрада Дніпра обирає законні процедури, як зупинити останні перейменування. Усіх мешканців, які незадоволені новими назвами та мають зауваження і пропозиції, просять звертатися із заявами до районних адміністрацій.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: