Skip to content

Пішла служити в поліцію після окупації: історія Тетяни з Донеччини

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Тетяна родом з Краматорську. Після того, як в 2014 році місто було три місяці в окупації, дівчина вирішила стати поліціянткою, передає “Наше Місто”.

Про життя в Краматорську у 2014 і сьогодні, мрії та віру в майбутнє – Тетяна розказала у програмі “Історії Війни”.

12 квітня 2014 року незаконні збройні формування захопили міста Слов’янськ і Краматорськ, наступного дня було встановлено блок-пост біля Краматорського аеродрому. Тетяна тоді була у декреті. Вона добре пам’ятає, як 15 квітня сепаратисти залишили міське відділення міліції, однак перед цим розгромили його та пограбували. Тривали бої за місто. 5 липня, у результаті поразки в боях за Слов’янськ, сили ДНР покинули Краматорськ, після чого він був зайнятий українськими військамиАле у 2022 Тетяна знову почула вибухи і зрозуміла, що розпочалась повномасштабна війна.

Тетяна в рідному місті

“Тоді ми несли службу, було чутно вибухи зовсім поруч. Керівництво запропонувала дівчатам з дітьми евакуюватись до Дніпра. Але на той час я відмовилась виїхати. Але виїхали ми з родиною після обстрілу вокзалу”, – каже Тетяна.

Ракетний удар по станції Краматорськ — терористична атакаросії проти цивільних людей, що евакуйовувалися через місто Краматорськ, здійснена вранці 8 квітня 2022 року. Залізничний вокзал Краматорська було атаковано ракетою 9М79К-1 «Точка-У» з касетними боєприпасами 9Н24. В момент атаки на вокзалі перебували тисячі людей, які чекали на евакуацію через загрозу поновлення бойових дій у місті внаслідок російського вторгнення в Україну.

Внаслідок удару, за даними СБУ, загинула 61 людина, а 121 отримала поранення. Серед загиблих і травмованих є діти.

Сьогодні Тетяна з родиною живе у Дніпрі. Її син займається футболом

“Звичайно.я мрію про перемогу і спокіне життя для всіх нас. Але сьогодні живемо в реаліях, коли в моєму рідному місті тривога може тривати добу. Тут у Дніпрі я продовжую нести службу. Оосбливо емоційно, коли діти підходять і обіймають мене!”, – посміхається Тетяна.

Фото Валерій Кравченко, Фото з особистого архіву Тетяни

Раніше ми вам розповідали історію захисника з Дніпра, який був спочатку волонтером.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: