Site icon Наше Місто

Переселенка з Донецька Анастасія Закревська відкрила у Дніпрі два кафе

Десять років тому донеччанка Анастасія Закревська вимушено покинула рідне місто. У Дніпрі Анастасія відкрила два кафе та стала успішною бізнесвумен. Про це повідомляє «Наше місто».

Успіх посміхається найнаполегливішим і найвпевненішим у собі. 

Отримавши диплом фінансового магістра, донеччанка Анастасія Закревська вирішила круто змінити свою професійну кар’єру і стати кондитером. Анастасія опановувала нову професію в різних містах і країнах. Але настав 2014 рік і, здавалося, що амбітним планам не збутися ніколи.

– Налетіли літаки і вертольоти і стали полосувати наше місто, – розповідає Анастасія. – Я з однією сумкою і маленькою донькою дивом встигла на останню електричку на Дніпро. Поїхали в Дніпро, тому що в чоловіка тут робота.

  У чужому місті молодій мамі було нелегко. Потрібно було знімати квартиру і думати про роботу.

– Спочатку в нас взагалі нічого не було, навіть ручного міксера, – продовжує розповідь дівчина. – Але поступово все стало налагоджуватися. Познайомилася з переселенкою з Ясинуватої і вирішили разом зайнятися кондитеркою. Орендували квартиру і працювали під замовлення: дні народження, ювілеї, весілля. А потім відкрили кафе на Перемозі.

  Але з часом виникла ідея про друге кафе.

– Нам здавалося, що приїхали в Дніпро ненадовго, на 2-3 тижні, а минуло вже десять років, – зазначає підприємець. – Доньці було два роки, а тепер 12. Треба кудись рухатися, рости. Ось і прийшла думка про ще одно кафе. Але де взяти гроші? Знайшла грант та подала заявку. Треба було прикріпити бізнес-план.   У центрі зайнятості мені допомогли його скласти, підказали. На грант я подалась у травні 2023-го і вже у серпні того ж року ми його отримали на суму 250 тис. грн. Закупили обладнання: кавова машина, холодильники, вітрини під десерти тощо. Тут у нас офіційно працевлаштовані двоє людей, платимо податки. Це не складно і я раджу всім підприємцям не боятись і подаватись.

До речі, нове кафе Анастасії «Arte la tortas» знаходиться у самісінькому центрі Дніпра.  Воно дійсно дуже чудове та затишне. Уже друге літо баристкою тут працює Марія Сайко. Дівчина – студентка, каже – умови чудові. 

-Дуже люблю готувати каву, десерти,-  каже Марія. – Подобається тут працювати та продавати дніпрянам і гостям міста наші авторські розробки.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі видали понад 4 тис. безкоштовних продуктових наборів для ВПО.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version