Site icon Наше Місто

Найскладніший період минув: в Україні обіцяють тривалий сезон без відключень світла

Найскладніший період минув: в Україні обіцяють тривалий сезон без відключень світла

У найближчі три місяці ситуація в енергосистемі України покращиться, і відключення електроенергії стануть мінімальними. Про це повідомив Юрій Бойко, радник прем’єр-міністра України з питань енергетики, передає «Наше Місто» з посиланням на «Київ24».

За словами радника прем’єр-міністра України з питань енергетики, після зниження температури та до приходу холодів енергетична система України буде перебувати в певному балансі, якщо не виникнуть нові пошкодження об’єктів генерації.

«Ми увійшли в період, коли генеруючої електрики у системі побільшало. Температура впала. Знизилося споживання. Ми, на жаль, погодозалежні, і сьогодні перебуваємо у відносному балансі», — пояснив Бойко.

Він зазначив, що якщо найближчим часом ворог не завдасть нових ударів по енергетичній інфраструктурі України, громадяни зможуть уникнути відключень електроенергії або ж ці обмеження будуть мінімальними та нетривалими.

«Якщо не буде зовнішніх впливів, то ми в цьому відносному балансі… Це означає, що якщо обмеження в якісь дні будуть виникати, вони матимуть незначний характер… Повинні прожити так наступних мінімум три місяці», – запевнив Юрій Бойко.

Нагадаємо, за даними «Укренерго», 30 липня в Україні не планується запроваджувати графіки відключень електроенергії, і світло в оселях громадян буде протягом доби. Як повідомили енергетики, покращення ситуації в енергосистемі спричинене зниженням споживання через похолодання та поверненням в роботу двох блоків АЕС.

Читайте також: Чому у сусідів є світло, а у мене немає: відповідь гендиректора ДТЕК.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version