Skip to content

У Дніпрі проходить один з етапів Всеукраїнського освітнього конкурсу Global Teacher Prize

У Дніпрі проходить один з етапів Всеукраїнського освітнього конкурсу Global Teacher Prize

У Дніпрі розпочався черговий етап престижного Всеукраїнського конкурсу Global Teacher Prize. Ця премія, що вже вкотре об’єднує найкращих учителів країни, не лише відзначає їхні досягнення, а й відкриває нові можливості для розвитку української освіти. Адже переможець отримує не лише грошову винагороду, а й унікальну платформу для реалізації своїх інноваційних ідей, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Чергова по місту, заступниця директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Оксана Салогу, відвідала один з етапів Всеукраїнського освітнього конкурсу Global Teacher Prize.

Тетяна Нікіфорова, виконувачка обов’язків директора «Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія», розповіла про відбірковий етап конкурсу Global Teacher Prize. Вона зазначила, що Дніпро є одним з міст, де працюють офлайн-офіси для оцінювання педагогів.

«Для цього були задіяні волонтери, тобто вчителі міських шкіл, які зголосилися розглядати анкети учасників, яких аж 800. Після завершення цього етапу буде сформовано 10-ку найкращих. Вони змагатимуться за першість у наступних етапах конкурсу. Участь в оцінюванні анкет – це чудова можливість побачити інноваційні підходи та досвід колег з різних куточків нашої країни. Я теж працюю як волонтер і під час розгляду анкет учасників звертаю увагу на ставлення конкурсантів до того, що відбувається в освіті України. Також для мене важливо, які досягнення є у вчителя», — каже Тетяна Нікіфорова.

Оцінювання триватиме до 4 серпня в освітніх установах чотирьох міст України та в онлайн-волонтерському офісі. Для того, щоб особисто перевірити процес, до «Освітньої траєкторії» завітала заступниця директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Оксана Салогуб. Сьогодні, 29 липня, вона відповідальна за місто.

«Це дуже важливо для вчителів. Такі конкурси дозволяють їм рости в професійному плані, ділитися досвідом. Також великий позитив є у тому, що переможець реалізує у своєму освітньому закладі власний проєкт. Це може бути збільшенням матеріально-технічної бази, ремонтні роботи, методичні матеріали тощо. Словом, від цього виграють всі — і педагоги, і діти», — зазначила Оксана Салогуб. 

Наступна точка інспекційного обʼїзду — Дніпровський регіональний центр професійно-технічної освіти (просп. Богдана Хмельницького, 229). Чергова перевірила укриття, ремонт в якому нещодавно завершився. Про стан сховища їй доповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи закладу Надія Іволжатова. 

«Ремонт тривав з квітня. Зараз він фактично завершений. Залишилось лише косметично-оздоблювальні роботи – закупити лавки, шанцевий інструмент, проставити вказівники тощо. Зробили підлогу, стіни, стелю, аварійне освітлення. Облаштували санвузли. Вже працює Wi-Fi. Укриття розраховано на 230 людей. Воно працює цілодобово, тож мешканці прилеглих будинків теж можуть приходити», — прокоментувала Надія Іволжатова.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі протестували роботу нового яскравого підсвічування на будівлі «The Corner».

Фото: пресслужба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: