Site icon Наше Місто

Російський режим – це есенціальне зло для мусульман, проти нього потрібно вести джихад: імам Ісламського культурного центру Дніпра

Російський режим - це есенціальне зло для мусульман, проти нього потрібно вести джихад: імам Ісламського культурного центру Дніпра - Наше Місто

Імам Ісламського культурного центру Віталій Оверко вважає, що «російський режим – це есенціальне зло для мусульман, і проти нього потрібно вести джихад». Він опублікував на своїй сторінці у Фейсбук допис, у якому засудив відвідування Камілем Самігулліним (російський мусульманський релігійний діяч, муфтій, голова Духовного управління мусульман Республіки Татарстан – ред.) російських солдатів на лінії фронту. Імам Віталій Оверко вважає, що «такі люди вже не можуть вважатися духовними авторитетами для мусульман», повідомляє «Наше Місто».

«Пророк Мухаммад (с.а.с.) сказав: «Найулюбленіший джихад для Аллаха – це слово істини, сказане несправедливому правителю» (Ахмад, ат-Табарані).

Що ж можна сказати про людину, яка не тільки підтакувала гнобителям мусульман і не-мусульман, а й приїхала у військовий підрозділ, який бере участь у загарбницькій війні в Україні? З погляду Ісламу – це розбійники, якщо вони загинуть під час розбою, і Аллаг обіцяв їм перебування у пекловому вогні. За ними не читають джаназа намаз. Це марно. Гнів Аллага лежить на цих людях», – вважає Віталій Оверко.

Імам Ісламського культурного центру впевнений, що мусульмани повинні вести джихад проти російського режиму.

«Чи є ті, хто вступили на цей шлях? Без сумніву. Це бійці Збройних сил республіки Ічкерія, що б’ються разом із ЗСУ проти безбожного режиму Росії, це знову гноблені кримські татари, що вирішили обстоювати свою віру і свободу і в лавах ЗСУ, і в добровольчому батальйоні ім. Номана Челебіджихана. Номана Челебіджихана, це добровольці з окупованих народів По-волжя і Кавказу, це воїни Сирії та Лівії, які борються проти підтримуваних Росією сил. Це й ті російські мусульмани, яких вигнали за свою віру та її втілення у встановленні справедливості. І які зараз беруть діяльну участь у підготовці деконструкції Росії», – написав він.

«О мусульмани Росії, не будьте як Каміль Самігуллін або Рамзан Кадиров. Будьте такими як Саїд Бурятський або Хамзат Гелаєв, такими як був Пророк Мухаммад (с.а.с.) і його сподвижники. Пам’ятайте, що ви не йдете звільняти мусульман іншої країни, ви поширюєте владу ворогів Ісламу на інші країни та народи», – закликав імам Віталій Оверко.

Раніше у своїх інтерв’ю, порівнюючи іслам в Україні та в Росії, імам говорив, що «іслам у Росії “ФСБізований”. Влада РФ утискає мусульман, ставлячи їх у суворі рамки. Зате в Україні абсолютно протилежна ситуація: українці шанобливо ставляться до представників інших релігій».

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version