Skip to content

Двоє дітей більше ніколи не побачать батька: на Бахмутському напрямку загинув Герой з Дніпропетровщини

Двоє дітей більше ніколи не побачать батька: на Бахмутському напрямку загинув Герой з Дніпропетровщини

Жорстока війна, розв’язана росією проти України, безжально збирає найдорожче – життя молодих, мужніх і талановитих людей. На полі бою гинуть кращі сини та доньки нашої нації: мужні воїни, які щиро вірять у вільне та щасливе майбутнє України. У Вільногірській міській раді повідомили  трагічну новину – на війні загинув військовий Віктор Бутенко, пише «Наше Місто».

Віктор народився у місті Вільногірськ. Він навчався у Вільногірській загальноосвітній школі №5 та здобув спеціальність гірничого інженера в Національному гірничому університеті (нині НТУ «Дніпровська політехніка»). Після закінчення навчання працював за фахом у ТОВ «Мотронівський ГЗК», де зарекомендував себе як відповідальний працівник і здобув авторитет серед колег.

Віктор разом із дружиною Катериною створив міцну родину, виховував двох синів та будував мирні плани на майбутнє. Однак широкомасштабна війна, розпочата країною-агресором, змінила життя багатьох українців. 23 грудня 2022 року Віктора Олександровича Бутенка було призвано на військову службу.

Чоловік служив техніком у стрілецькій роті, брав участь у боях на Лиманському напрямку, в районі Серебрянського лісництва, під Часовим Яром, на Покровському напрямку в Донецькій області. Під час служби Віктор двічі був важко поранений і пройшов лікування в госпіталях.

23 липня 2024 року, виконуючи чергове бойове завдання, Віктор Олександрович потрапив під ворожий обстріл і отримав смертельне поранення. Це сталося на околицях населеного пункту Юріївка Бахмутського району Донецької області. Побратими винесли його з поля бою вже без ознак життя.

Чоловікові було лише 39 років.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім тим, хто колись знав захисника, який самовіддано боронив нашу землю від російських загарбників до останнього. Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять Герою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Донецькому напрямку загинув Герой з Дніпропетровщини Дмитро Гавриленко.

Фото: фейсбук-сторінка Вільногірської міської ради.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: