Site icon Наше Місто

Дніпро ніколи не був проросійським містом: Філатов про ситуацію з колабораціонізмом в Україні

Філатов про ситуацію з колабораціонізмом в Україні - Наше Місто

Мер Дніпра Борис Філатов в інтерв’ю «РБК-Україна» прокоментував ситуацію з колабораціонізмом в Україні і, зокрема, у місті. За його словами, у Дніпрі, як і в інших містах України, є люди, які співпрацюють з ворогом з різних мотивів, але їх не більше, ніж в Києві чи в Одесі, або в інших містах України. Ситуація плюс-мінус така, як по всій країні, повідомляє «Наше місто».

“Є два основні мотиви для колаборації: гроші та ідеологія”, – зазначив Філатов.

За його словами, деякі люди, сидячи в проросійських чатах, легко піддаються вербуванню російськими спецслужбами, спокушені обіцянками швидкого заробітку. Інші ж, за словами мера, керуються ностальгічними почуттями щодо радянського минулого.

“Але хочу підкреслити: Дніпро ніколи не був проросійським містом”, – наголосив Філатов. Він нагадав про події 2014 року, коли місту вдалося протистояти спробам сепаратистів.

Мер також запевнив, що Служба безпеки України ефективно працює над виявленням і затриманням зрадників. “Кожен, хто допомагає ворогу, буде покараний”, – підкреслив Філатов.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ми готуємося до найскладніших сценаріїв: Борис Філатов про відключення світла, генератори і опалення.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version