Site icon Наше Місто

Для Дніпра це 3,2 млрд. грн: Філатов про плани уряду забрати значну частину коштів з місцевих бюджетів у 2025 році

Філатов про плани уряду забрати значну частину коштів з місцевих бюджетів - Наше Місто

Міський голова Борис Філатов в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив, що в планах уряду на 2025 рік –забрати значну частину коштів з місцевих бюджетів. За його словами, такі дії уряду підривають фінансову стабільність міст і унеможливлюють будь-яке довгострокове планування, повідомляє «Наше місто».

“Нас хочуть пограбувати”, – заявив Філатов. – “Кожного року при прийнятті бюджету нас хочуть пограбувати. Ну от можна залишити нас в спокої?”

За словами міського голови, основна проблема полягає у спробах уряду зменшити частку податку на доходи фізичних осіб, що залишається у місцевих бюджетах. Також, загрожує скасування замороження реверсної дотації, що призведе до значних фінансових втрат для Дніпра та інших міст.

“Для Дніпра це 3,2 млрд грн, які хочуть забрати. Це означає, що ми фактично перетворимося просто на касу по виплаті заробітної плати”, – підкреслив Філатов.

Міський голова зазначив, що така ситуація унеможливлює будь-яке довгострокове планування розвитку міста.

“Ми не можемо нічого планувати чи прогнозувати, тому що ми не знаємо, які у нас будуть показники бюджету кожного року”, – сказав він.

Філатов закликав уряд до стабільності та передбачуваності у фінансових питаннях.

“Прийміть, я не знаю, муніципальний кодекс, або якісь закони, де буде написано, що от стільки місцевому самоврядуванню грошей, і більше ми до цього не підходимо”, – резюмував він.

Читайте також: Ми готуємося до найскладніших сценаріїв: Борис Філатов про відключення світла, генератори і опалення.

Категорія: Відео, Війна, Влада, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version