Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Бебі-бокс або грошова компенсація: що обирають батьки новонароджених у Дніпрі (опитування)

Бебі-бокс або грошова компенсація: що обирають батьки новонароджених у Дніпрі (опитування)

Вартість “пакунка малюка” або “бебі-боксу” у 2024 році зі зростанням прожиткового мінімуму становить 7689 гривень. Батьки новонароджених дітей замість “пакунка малюка” можуть обрати грошову компенсацію. Журналісти “Нашого міста” поцікавилися, що обирають батьки у Дніпрі.

Сім’ї, в яких народилася дитина, мають право на отримання одноразової допомоги від держави у вигляді “пакунка малюка” – набору речей для догляду за новонародженим. Зазвичай, батьки отримують цей пакунок у пологовому будинку при виписці дитини. Однак, якщо з певних причин батьки не бажають отримувати пакунок, вони мають право на грошову компенсацію його вартості.

Більшість опитаних батьків у Дніпрі розповіли, що вони обрали отримати грошову компенсацію замість готового “пакунку малюка”. Основна причина – небажання дублювати речі, адже багато хто купує речі для майбутньої дитини заздалегідь.

«Я обирала грошову винагороду. Я її одразу обрала, оскільки у нас, у дитини, вже все було куплено і не потрібно було дублювати речі», – каже пані Ірина.

Проте матусі у Дніпрі також обирають і бебі-бокс. Чому саме та що про нього кажуть – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Оновлений «Пакунок малюка» 2024 в Україні: що отримують батьки немовлят.

Читайте також: «Памперси» чи кава: на що вистачає виплат на дитину батькам з Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Опитування, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: