Skip to content

У Дніпрі на Монастирському острові висадили декілька сотень кущів багаторічної лаванди

У Дніпрі на Монастирському острові висадили декілька сотень кущів багаторічної лаванди

У Дніпрі на Монастирському острові висадили лаванду. Ці кущі відзначаються приємним ароматом. Лаванда є багаторічною рослиною і чудово підходить для фотозйомок. Неможливо пройти повз це квітуче поле, яке вражає своєю красою, – пише «Наше Місто» з посиланням на пресслужбу міськради.

Тепер декілька сотень кущів гарної та запашної лаванди будуть милувати око мешканців Дніпра. Одна з них, пані Тетяна, ділиться. Що ідея висадити лаванду на цій алеї виявилась дуже вдалою.

«Пройти повз це квітуче поле неможливо. Воно дуже красиве, і гарна ідея, що лаванду висадили на цій алеї, бо тут прохідна зона і кожен може побачити ці квіти та насолодитись», — ділиться враженнями Тетяна.

Євгенія Шевелько, заступниця начальника служби благоустрою КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради, повідомила, що для озеленення обрали багаторічну лаванду через її приємний і заспокійливий аромат. Вибір був між широколистою та вузьколистою видами, і перевагу віддали вузьколистій через її аромат з легкими нотками евкаліпту та яскраво-блакитний колір цвітіння. Вона зазначила, що мешканці зможуть побачити максимально ефектне цвітіння через 1-2 роки, оскільки лаванда потребує часу для укорінення.

Місце на Монастирському острові під лаванду обрали таке, аби кожен міг побачити її з інших сторін локації. 

«Також важливо, що на цій локації найчастіше місто проводить національно-патріотичні заходи, тож мешканці неодноразово прохали озеленити цю зону. Зокрема, ми отримували такі звернення через соцмережі. Загалом по місту продовжуємо заходи із озеленення у наших парках і висаджуємо саме багаторічні квіти, які радуватимуть очі наших мешканців не один рік. Подібні локації з лавандою можна знайти не лише тут, а ще в парку Зелений Гай, Сагайдак, парку імені Усачова та парку Придніпровський. Також прохання до мешканців міста — піклуватись про квіти, а не зрізати їх, аби ця краса тут була постійно», — розповіла заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук, яка 28 липня була черговою по місту. 

Також вона перевірила стан мобільної захисної споруди біля входу у парк Зелений Гай з боку вул. Макарова. 

«Ні для кого не є секретом, що цей район страждає від ракетних ударів з боку країни-терористки. Тому споруда призначена не тільки для відвідувачів парку, але й тих, хто поряд з ним. Не нехтуйте сигналами тривоги! Також поряд у 20 метрах розташований мобільний стаціонарний туалет. Працівники комунального підприємства регулярно прибирають і територію парку, і саму мобільну споруду. У разі необхідності тут може поміститись до 60 людей», — додала Анастасія Петренчук.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі відбувся нічний забіг «10k Night Run 2024».

Фото: пресслужба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Фотогалерея

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: