Site icon Наше Місто

Як захиститися від гепатиту: поради лікаря з Дніпра

Як захиститися від гепатиту

В Україні є загроза поширення гепатиту через відключення світла. Про це  заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Як вберегтися від хвороби, журналістам «Наше місто» розповіла лікарка з Дніпра.

Міністр сказав, що під час тривалих знеструмлень подекуди відключають і воду. Через це різко підвищується загроза передачі інфекцій через неї.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

-Українцям загрожують ті інфекційні хвороби, які можуть передаватися при недотриманні норм гігієни. Коли не помили фрукти, не помили руки, не помили ще щось. Це все може призводити до появи інфекційних захворювань або харчових отруєнь, – сказав Ляшко.

За його словами, зараз ситуація «не менш критична», ніж коли рік тому було підірвано каховську дамбу. Спалахи гепатиту А через воду цього року вже фіксувалися. Тому було посилено епідмоніторинг.

Дієві методи профілактики гепатиту

Окрім гепатиту А, в Україні спостерігається збільшення кількості випадків гепатиту В на 26%, а гепатиту С – на 50%. Профілактика гепатиту В та С запобігає виникненню захворювання та розвитку ускладнень.

Щоб запобігти інфікуванню медики рекомендують:

Також людина може уберегти себе від зараження одним з видів гепатиту, а саме В, за допомогою щеплення.

лікар-інфекціоніст вищої категорії, експерт з інфекційних хвороб Валентина Дмитрівна.

-Людина може отримати щеплення від гепатита В. Наразі є дуже хороші вакцини. Але перед вакцинацією потрібно пройти повне обстеження. Це дуже важливо, – резюмувала лікар-інфекціоніст вищої категорії, експерт з інфекційних хвороб Валентина Дмитрівна.

Поради МОЗ

Дотримуючись простих правил гігієни, ви можете значно знизити ризик зараження гепатитом. Захистіть себе та своїх близьких.

Фото: НМ, МОЗ, Центр громадського здоров’я та з відкритих джерел.

Читайте також: Як у лікарні швидкої допомоги Дніпра проходить реабілітації пацієнтів з інсультами.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version