Skip to content

В Україні з 1 серпня 500-гривневі банкноти почнуть вилучати з обігу

Ксенія Куземко

В Україні з 1 серпня 500-гривневі банкноти почнуть вилучати з обігу

З 1 серпня в Україні розпочнеться поступове вилучення з обігу банкнот номіналом 500 гривень старого зразка. Громадянам не потрібно вживати додаткових заходів, однак слід бути пильними щодо можливих шахрайських дій. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише «Наше місто».

Нардеп детально роз’яснив процедуру вилучення з обігу старих банкнот номіналом 500 гривень, випущених у 2003-2007 роках. Він наголосив на тому, що громадянам України не потрібно вживати додаткових заходів щодо обміну цих купюр.

«Щоб нові купюри поступово замінили старі, просто продовжуйте звичайні фінансові операції: розраховуйтесь у магазинах, оплачуйте рахунки в банку, поповнюйте картки в терміналах. Національний банк України автоматично вилучатиме старі купюри з обігу та вводитиме нові», – пояснив Гетманцев.

Народний депутат зазначив, що введення нових 500-гривневих купюр дозволить оновити грошовий обіг, підвищити якість банкнот та ускладнити їх підробку. Деякі купюри вже досить зношені і потребують заміни.

Раніше ми писали, НБУ ввів в обіг нові 5 грн: який вигляд має монета.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: