Skip to content

В Україні підвищили пенсії на 4 тис. грн: хто отримає надбавку до виплат

В Україні підвищили пенсії на 4 тис. грн: хто отримає надбавку до виплат

Деякі українці відчули значне зростання пенсій завдяки індексації, але не всі пенсіонери отримали підвищення. Детальніше про те, кому саме суттєво збільшили виплати, розповість «Наше Місто».

Хто отримав суттєве підвищення пенсії

З початку 2024 року пенсії суддів зросли на 4 037 гривень, і тепер середня пенсія суддів становить 103 874 гривні. Проте інші пенсіонери не отримують таких високих сум, оскільки максимальна пенсія в Україні обмежена до 10 прожиткових мінімумів, що зараз становить 23 610 гривень.

Однак це обмеження не стосується суддів, чиї пенсії розраховуються за іншою формулою. Для звичайних українців коефіцієнт заміщення становить менше 30%, тоді як для суддів з 35-річним стажем цей показник досягає 80%.

Як зросли пенсії у решти українців

Наразі середня пенсія в Україні зросла з 5 300 до 5 700 гривень з початку року. Проте рівень виплат значно відрізняється залежно від регіону країни. Наприклад, у Києві пенсіонери отримують у середньому 7 848 гривень, тоді як у Тернопільській області ця сума становить лише 4 399 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Збільшення військового збору в Україні: як зміниться розмір зарплат після ведення нових податків.

Читайте також: Реєстрація нерухомості у ЦНАП в Україні 2024: скільки коштує та які документи потрібні.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: