Site icon Наше Місто

“Укренерго” повідомило, що найскладніший період літа в енергетиці вже позаду

Вересень та жовтень можуть пройти без відключень електроенергії, — Володимир Кудрицький

«Укренерго» повідомляє про стабілізацію ситуації в енергетиці. Найгостріша фаза літніх енергетичних викликів вже позаду, і ситуація поступово покращується. Про це розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, пише «Наше місто».

Покращення ситуації в енергосистемі України стало можливим завдяки кільком факторам. Зокрема, зниження температури повітря та повернення в роботу енергообладнання після ремонту відіграли ключову роль.

«Це пов’язано передусім з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит. Тому замість складного режиму 3-4 черги – ми маємо 1-2, які застосовуються залежно від часу. В деякі години дефіцит можу бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання», – розповів глава «Укренерго».

Наразі є перспективи, що у вересні та жовтні відключень електроенергії не буде зовсім, а якщо й будуть, то мінімальні.

Раніше ми писали, чому у Дніпрі відключають світло навіть вночі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version