Skip to content

Підвищення тарифів на мобільний зв’язок та вилучення банкнот 500 грн: які зміни чекають на українців з 1 серпня

Ксенія Куземко

Підвищення тарифів на мобільний зв'язок та вилучення банкнот 500 грн: які зміни чекають на українців з 1 серпня

В Україні у серпні не передбачено суттєвих змін у соціальних виплатах та заробітних платах. Водночас відбудуться певні зміни на ринку мобільного зв’язку та готівкових коштів. Про те, до чого готуватись українцям у серпні – читайте в матеріалі «Наше місто».

Підвищення вартості мобільного зв’язку

З 1 серпня мобільний оператор Vodafone підвищує вартість кількох своїх тарифних планів. Зокрема, подорожчають тарифи Red Start, Red Pro, Red Max, Red Unlim Plus та Red Unlim Max.

Найбільше збільшення вартості очікується на тарифах Red Unlim Plus та Red Unlim Max – на 50 гривень. При цьому, крім підвищення вартості, абоненти цих тарифів отримають додаткові хвилини для дзвінків на інші мережі України.

Також Vodafone зазначає, що деякі інші тарифи, такі як Red Pro та Red Max, окрім підвищення вартості, отримають збільшення обсягу інтернет-трафіку.

Вилучать з обігу купюру в 500 грн

Національний банк України з 1 серпня 2024 року розпочинає процес вилучення з обігу банкнот номіналом 500 гривень, випущених у період з 2003 по 2007 роки. Ці банкноти поступово замінюватимуться сучаснішими зразками та виводитимуться з обігу.

Тариф на електроенергію і газ

Ціна на електроенергію залишиться незмінною у серпні і становитиме 4,32 гривні за кіловат-годину. Такий тариф діятиме щонайменше до 1 травня наступного року.

З 1 серпня вартість газу залишиться незмінною. Споживачі продовжать платити за кубічний метр газу 7,96 гривні. Про це повідомила компанія “Нафтогаз”. У компанії підкреслили, що розуміють важливість стабільності в нинішніх умовах і тому дотримуються своїх зобов’язань перед споживачами.

Раніше ми писали, мобілізація 2024 в Україні: що чекає військовозобов’язаних, які не встигли оновити дані.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: