Skip to content

Літній відпочинок та розвиток: у Дніпрі в рамках проєкту SAFE-UKR допомагають дітям відновити здоров’я та покращити знання

Літній відпочинок та розвиток: у Дніпрі в рамках проєкту SAFE-UKR допомагають дітям відновити здоров'я та покращити знання

Черговий по місту Сергій Луденський, в. о. департаменту молодіжної політики та національно патріотичного виховання, проінспектував літній майданчик в рамках реалізації гуманітарного проєкту SAFE-UKR в Комунальному закладі позашкільної освіти “Центр дитячої та юнацької творчості “Крок” Дніпровської міської ради, пише «Наше Місто».

За словами чергового по місту, для дітей було створено відпочинок, який сприятиме розвитку та покращенню здоров’я.

“Цього літа організовано для дітей насичений та різноманітний відпочинок. Наші вихованці активно проводять час на свіжому повітрі, граючи в рухливі ігри, розвиваючи координацію, силу та витривалість. Окрім фізичних активностей, приділяємо увагу й інтелектуальному розвитку дітей, організовуючи різноманітні пізнавальні ігри та заняття”, – розповів Сергій Луденський. 

На базі закладу реалізується важливий гуманітарний проєкт SAFE-UKR, спрямований на допомогу сім’ям, які постраждали внаслідок російської агресії. Проєкт передбачає комплекс заходів, таких як:

  • Надолуження освітніх знань, адже досвідчені педагоги допомагають дітям освоїти навчальний матеріал та подолати навчальні труднощі
  • Робота з психологом, фахівці надають психологічну підтримку дітям та їхнім батькам, допомагаючи їм впоратися з наслідками стресу та травматичних подій
  • Реабілітаційні заняття – це різноманітні творчі та спортивні активності, які сприяють відновленню психологічного здоров’я та покращують настрій

“Це італійський проєкт, який був призначений та створений задля надолуження рекреаційних та освітніх знань для дітей, які постраждали в наслідок російської агресії. В рамках цієї програми були надані всі матеріали, тобто навчальні матеріали, це методичні матеріали, це підручники, це канцтовари, це технічні матеріали. Проводяться заняття рекреаційні, тобто це заняття з психологом. Зайнятися з психологом – це теоретичні заняття, тобто вони розглядають теми, наприклад, з підлітками. Це особистий розвиток і вони пропрацьовують психологічні травми, тобто на шуми, на гучні якісь такі звуки на які діти реагують. на цих заняттях налічується 245 дітей”, – розповів Саломатін Ярослав, завідувач відділу закладу.

Інна Григоріївна Мітрохіна, заступниця директора КЗПО “ЦДЮТ “Крок” ДМР, повідомила, що разом із реалізацією проєкту активно ведуться роботи з оновлення матеріально-технічної бази закладу. Вже завершено ремонт актової заи та паркетної зали хореографії, а також тривають ремонтні роботи в інших приміщеннях..

Також у рамках інспектування черговий по місту перевірив укриття в Комунальному закладі позашкільної освіти “Центр дитячої та юнацької творчості “Крок” Дніпровської міської ради за адресою: вул. Юлії Залюбовської, 7.

“На базі департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради є 10 найпростіших укриттів. В рамках чергування перевіряємо найпростіше укриття, що вже знаходиться на базі  Комунальному закладі позашкільної освіти “Центр дитячої та юнацької творчості “Крок” Дніпровської міської ради. Для забезпечення безпеки дітей та персоналу в закладі обладнано сучасне укриття, розраховане на 120 осіб. Воно оснащене всім необхідним: ігровими та навчальними зонами, вогнегасниками, аптечками, системою освітлення, додатковими джерелами живлення та інтернетом”,  – розповів Сергій Луденський. 

Це укриття повністю укомплектоване, а обладнання укриттів розраховується на безперервне перебування людей впродовж не менше 48 годин. Воно забезпечене:  

  • місцями для сидіння;   
  • ємностями з питною водою (одна особа/2 л на добу);  
  • резервним штучним освітленням (електричні ліхтарі, свічки, гасові лампи тощо) та електроживлення;   
  • вогнегасниками;  
  • аптечками із засобами надання медичної допомоги;   
  • засобами зв’язку та оповіщення;  
  • інтернет;  
  • шанцевим інструментом (лопати штикові та совкові, ломи,пожежні щити, сокири, пилки, ножівки тощо);  
  • система вентиляції,   
  • пожежна сигналізація,   
  • два аварійних виходи.

Сергій Луденьский провів перевірку пункту незламності в Комунальному закладі позашкільної освіти “Центр дитячої та юнацької творчості “Крок” Дніпровської міської ради за адресою: вул. Юлії Залюбовської, 7. 

На базі департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради функціонує 19 Пунктів незламності. Один із таких пунктів розташований у Комунальному закладі позашкільної освіти “Центр дитячої та юнацької творчості “Крок” на вулиці Юлії Залюбовської, 7. Пункт забезпечений всім необхідним: у разі відключення світла генератор забезпечує електроенергію, є пункт для матері і дитини, ігрова зона для дітей, достатній запас питної води, аптечка та засоби пожежної безпеки. Пункт відповідає всім нормам і забезпечує комфортне перебування у непередбачуваних ситуаціях, як зазначив Сергій Луденський.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відданість професії: історії дніпровських медиків, які працюють під час війни.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: