Site icon Наше Місто

Лікарі, що повертають до життя: як реабілітаційний центр Дніпра рятує оборонців

Лікарі, що повертають до життя: як реабілітаційний центр Дніпра рятує оборонців

Допомога нашим військовим не має меж. Лікарі та медичний персонал щодня працюють, щоб рятувати життя та повертати здоров’я тим, хто захищає нашу країну. Сьогодні журналісти «Нашого Міста» розкажуть про реабілітаційний центр Дніпра, один із найсучасніших у країні, де з початку повномасштабного вторгнення допомагають важкопораненим оборонцям повернутися до повноцінного життя.

Один з пацієнтів реабілітаційного центру – військовий Ростислав. Він каже, що наразі його основна мета – опанувати протези.

«Моя мета – стати на протези. Це складно, але в мене велика мотивація: хочу одружитися стоячи на протезах, а не в кріслі колісному. Моя кохана вже сказала ‘так’, тож зараз тренуюся, аби побратися якнайшвидше. Поки ти живий, хай які в тебе поранення, ти все можеш. І це я намагаюсь донести до хлопців, які сюди потрапляють і в яких більш песимістичні настрої», – ділиться військовослужбовець Ростислав.

Реабілітаційний центр Дніпра працює з 2020 року, тепер він є одним із найсучасніших в Україні, споруджений за міжнародними стандартами. Центр оснащений найновітнішим фізіотерапевтичним обладнанням, зокрема інноваційними тренажерами із віртуальною реальністю, що забезпечують зворотний зв’язок з пацієнтом.

«У нас турбуються про все, що стосується хворого. Важливо, що буде з пацієнтом поза медзакладом. Куди він піде, що він буде робити, як його зустріне громада, наскільки він соціалізований, чи потрібна йому додаткова допомога тощо», – каже завідувачка відділення фізичної реабілітації пані Алла.

Загалом у Дніпрі близько десятка медзакладів 24/7 надають невідкладну допомогу та лікують поранених, які зазнали травм на полі бою. Один з таких пацієнтів 59-річний Анатолій. З початком повномасштабного вторгнення став на захист країни. Поранення дістав на Покровському напрямку внаслідок атаки ворожого FPV-дрона.

«Це не перше моє поранення, минуле отримав рік тому під Бахмутом. Після одужання повернувся на службу. Планую і цього разу повернутися в стрій, але мені до 60 залишилось кілька місяців. Тому не думаю, що пробуду довго у війську», – розповів захисник Анатолій.

Крім цього, чоловік має акубаротравму та проблеми з вухом. Після повного одужання чоловік проходитиме реабілітацію. Проте Анатолій у свої 59 планує повернутися до побратимів та наближати перемогу.

Щоразу, коли вдається вилікувати пораненого військового, для нашого колективу це свято і маленька перемога. Частіше військові потрапляють до нас з осколковими пораненнями, рідше з кульовими. З багатьма ми підтримуємо зв’язок і після виписки.

Лікарі Дніпра щодня допомагають військовим повернутися до нормального життя, забезпечуючи їм усю необхідну підтримку та допомогу. Лікарі, медсестри та інший медичний персонал стають справжніми героями для тих, хто ризикує своїм життям заради миру та безпеки нашої країни.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відданість професії: історії дніпровських медиків, які працюють під час війни.

Читайте також: Рятували інших ціною власного життя: історії медиків Дніпропетровщини, які загинули на війні.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version