Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі на вихідних: 27-28 липня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Липень добігає кінця. Якими будуть ці вихідні у Дніпрі та які події варто відвідати у нашому місті. Журналісти “Нашого Міста” зібрали для вас цікаву афішу подій

Субота, 26 липня

Ресурсна подорож

Тут на вас чекають: релакс на природі, піша двох-годинна прогулянка сосновим лісом з відвідуванням джерела з унікальною водою, знайомство з цікавими людьми й ведичною культурою, купання в самій чистій річці Європи – Орілі, катання на човнах, обід за ведичною традицією у колі вайшнавів. Також матимете можливість побачити, як на сьогодні ведеться органічне сільске господарство й створюються еко-поселення однодумців.

Де і коли: 8:00 , деталі тут – Ресурсна ЕКО-подорож до селища Чернеччина

Екскурсія в плавні

Двогодинна романтична екскурсія відбувається по маршруту, який здолають навіть підлітки, керуючи байдаркою, або каяком. В супроводі досвідченого інструктора ви опинитесь на плантації, яка нагадує казковий світ. Замовити участь за номером: 0966748338 У вартість входить: супровід інструктора, зберігання особистих речей, оренда плавзасобів, весел та додаткового спорядження.

Де і коли: 09:00 Cелфі з лататтям. Екскурсія на воді по плавням Дніпра Вартість: 400-500 грн.

Освітньо-перформативна подія «І я дивлюсь на близьке місто»

Програма об’єднає дискусії, перформанси, театральну виставу, показ українського кіно з музичним супроводом, презентацію друкованого журналу про Дніпро, поп-ап виставку та мистецькі воркшопи для дітей.

Реєстрація: https://bit.ly/3Wj1sB5.

«І я дивлюсь на близьке місто» — подія, присвячена локальним контекстам. Будемо говорити про те, як міста, в яких ми живемо, формують наші звички та способи життя; як ландшафти впливають на те, ким ми себе вважаємо; чому вкоріненість в рідні місця стала такою важливою під час повномасштабної війни.

Звісно, одним із головних фокусів програми буде Дніпро — місто, яке протягом останніх років стало важливим транзитним пунктом та водночас новим домом для багатьох.

Де і коли: 27 липня з 12:00 до 22:00 в DCCC Вхід вільний, за попередньою реєстрацією. Реєстрація: https://bit.ly/3Wj1sB5.

Найсмачніший лимонад

Ви просто не можете це пропустити! Квест-екскурсія “Найсмачніший дніпровський лимонад”. На квесті будемо шукати, рахувати, дізнаватися чи був у нашому місті лимонад 100 років тому? Що пили влітку у нашому місті, щоб втамувати спрагу у літню спеку? Звідки влітку брали лід? Чи були лимонадні фабрики у старому місті? Будемо збирати рецепт лимонаду кін. ХІХ – поч. ХХ ст. та багато іншого. За правильно виконане завдання учасники отримують «фруктові грошики» та частину старовинного рецепту. А у фіналі на Фабриці лимонаду на всіх чекає майстер-клас! Кожен учасник створить власний авторський лимонад і посмакує його

Де і коли:14:00; Музей історії Дніпра Телефон для довідок: 095 294 0009.

10k Night Run 2024

Забіг пройде по пішохідної частини набережної р. Дніпро, під час змагань можливий малоінтесивний рух автомобілів, які перетинають трасу. Учасникам потрібно бути уважними та враховувати це, а також рух відпочиваючих. 

Переможець змагань визначається за кращим (найменшим) часом проходження траси.

Фіксація результату буде здійснюватися електронною безконтактною системою фіксації часу.
Кожен учасник зобов’язаний помістити стартовий номер на передній частині тіла на верхньому шарі одягу.  Чип має бути закріпленим на взутті чи гомілці. 

Де і коли: 18:00, деталі на сайті

28 ЛИПНЯ

Пішохідна екскурсія «Дніпро аристократичний»

Легка прогулянка старими вуличками та двориками Дніпра, в ході якої перед нами оживе аристократичний квартал з його першими кам’яними будинками та особняками у Катеринославі. Попрямуємо з Гори до старого міста та дізнаємося все про найцікавіші будинки маршруту!

Де і коли: 10:00, Телефон для довідок: 095 294 0009. Деталі тут

«Міські дачі»

Цього разу на вас чекає прогулянка по району, що у XIX – на початку XX століття носив назву «Міські дачі». Зараз це територія, яка обмежується Розвилкою, Підстанцією і проспектом Науки.

Ви дізнаєтесь:
– про новий міський цвинтар;
– про водонапірну башту на Підстанції;
– про конструктивістський ансамбль ДІІТу;
– історію заснування ботанічного саду ДНУ;
– про модерністичну забудову цього району;
– як пов’язане студмістечко ДНУ з подіями Визвольних змагань 1917-1921 років.

Екскурсія пішохідна.
Приблизна довжина маршруту – 4,5 км. Приблизна тривалість екскурсії – 3 години.

Де і коли: 17:00 Вартість екскурсії – 100 грн/люд. Місце початку екскурсії: збираємось на зупинці “Універмаг «Славутич»” (зі сторони парку Писаржевського). Місце завершення екскурсії: вул. Лазаряна (поруч з кінцевою зупинкою 1-го трамваю)

Музика на даху Менори

Найромантичніший концерт на даху Менори. Вже 28 липня в центрі Дніпра пролунають вишукані мелодії Парижу. Разом з віртуозним квартетом Black Tie ми відправимося у світ пахощів та моди, вина та запашного сиру. Приєднуйтесь до нашої музичної подорожі.


Де і коли: 19:00, арт-зона Французька музика на даху Менори у Дніпрі

Фото з відкритих джерел

Раніше ми розповідали, де у Дніпрі можна спостерігати та годувати нутрій

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: