Site icon Наше Місто

Коли повістки припинять видавати на вулицях: у Міноборони відповіли

Коли повістки припинять видавати на вулицях: у Міноборони відповіли

У Міноборони наголошують, що держава має розуміти, скільки людей можна залучати. Водночас, територіальні центри комплектування продовжують вручати повістки громадянам на вулицях, пояснюючи це масовими порушеннями правил військового обліку. Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю NV, пише «Наше місто».

ТЦК і СП мають у своєму розпорядженні базу даних, яка дозволяє їм ідентифікувати місцезнаходження військовозобов’язаних. Завдяки цьому, у більшості випадків, відпадає необхідність у проведенні активних пошукових заходів для їхнього оповіщення.

“Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний. Уявіть собі, який це величезний стрес для тих людей, які повернулися з зони бойових дій, які, можливо, мають поранення, які брали участь в боях, які втрачали своїх друзів, знайомих. Зараз вони йдуть до людей, яких вони захищали, і замість того, щоб отримувати повагу, вони часто отримують дуже неприємні, образливі вислови і відповідне ставлення. Це дуже несправедливо для тих людей, які пройшли бої, котрі були у 2022−2023 роках”, – каже Лазуткін.

Утім, додає, що є чимало людей, які порушили правила військового обліку, і це теж треба встановлювати.

“Окрім того, чимало людей не оновили свої військово-облікові дані. Можливо, вони виїхали з тих регіонів, де проходять бойові дії, і не стали на облік у ТЦК. Держава має розуміти, скільки людей можна залучити. Все-таки військовий обов’язок конституційний”, – наголосив Лазуткін.

Раніше ми писали, грошові компенсації бійцям при звільненні зі служби: які виплати у 2024 році.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version