Site icon Наше Місто

Журналісти перевірили, чи безпечний зіплайн у Дніпрі

Обрыв троса на аттракционе в Киеве: безопасен ли зиплайн в Днепре

Шокуюча новина про нещасний випадок під час спуску на зіплайні над Дніпром у Києві облетіла країну. 20-річний хлопець загинув внаслідок обриву троса. Зараз правоохоронні органи з’ясовують усі обставини трагедії. Цей інцидент викликав занепокоєння щодо безпеки подібних атракціонів, адже аналогічний зіплайн працює у Дніпрі вже давно. Чи безпечний він – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Вранці 22 липня рятувальники виявили тіло 20-річного юнака, який загинув на київському зіплайні. Виявили його у 30-ти метрах від берега. Незважаючи на те, що в 2021 році існували спроби закрити атракціон через побоювання щодо безпеки, суд визнав його безпечним. Наразі за цим фактом розпочато розслідування.

Подібний зіплайн функціонує у Дніпрі вже 9 років. Його протяжність 300 метрів, швидкість польоту понад 40км за годину. З’єднує оглядовий майданчик парку Шевченка та Монастирський острів.

Журналісти не застали зіплайн за роботою, оскільки на місці нікого не було. Зв’язатися з власниками атракціону також не вдалося. Хоча співробітники зіплайну раніше згадували про плани перевірки обладнання після нещасного випадку в Києві, люди все одно висловлюють недовіру до таких екстремальних розваг.

На сайті вказано, що тролей через Дніпро по будніх днях працює з 12 години втім вже 12:03 ніхто не працює людей на місці немає.

Пізніше стало відомо, що атракціон у Дніпрі працює щодня у звичному режимі.

Раніше ми писали, вода на пляжі парку «Сагайдак» у Дніпрі відступила від берега на 15-20 метрів: що відбувається.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version