Site icon Наше Місто

Вода на пляжі парку «Сагайдак» у Дніпрі відступила від берега на 15-20 метрів: що відбувається

Вода відступила від берега у Дніпрі липень 2024 - Наше Місто

За останні тижні вода на пляжі парку «Сагайдак» у Дніпрі відступила від берега на 15-20 метрів, що викликало занепокоєння як серед місцевих жителів, так і серед екологів. Причинами такого явища еколог Олексій Ангурець називає тривалу спеку та регулювання рівня води за допомогою гребель. Штучні водосховища перешкоджають природному руху води, що негативно впливає на екосистему Дніпра, пише «Наше місто».

“Це має серйозні наслідки для навколишнього середовища. Ми спостерігаємо загибель риби, що пов’язана з забрудненням води та підвищеною температурою. Особливо гострою проблемою є очищення стічних вод. Водоканали є одними з основних забруднювачів річки. Потрібно провести ретельне розслідування, щоб з’ясувати, чи не було додаткових скидів шкідливих речовин”, – заявив він в коментарі «Суспільне. Дніпро».

Експерт додав, що Дніпро – це життєво важлива артерія для України, яка забезпечує водою дві третини країни. Тому необхідно терміново вживати заходів для її збереження. Зокрема, еколог пропонує оновити системи очищення води у всіх областях, які використовують ресурси Дніпра.

Незважаючи на тривожні прогнози екологів, багато дніпрян продовжують відпочивати на пляжах. Вони відзначають, що вода в річці стала чистішою, але щоб дістатися до неї, тепер потрібно пройти значно більшу відстань.

“Я щодня ходжу сюди купатися, – розповідає місцева жителька Олена. – Звичайно, незручно, що вода відійшла так далеко. Сподіваюся, ситуація скоро зміниться”.

Інший відпочивальник, Андрій Іванович, зазначає: “Я помітив, що подекуди є мертва риба. Напевно, не витримала спеки. Знаю, що купатися під час війни заборонено, проте літо, тому не хочеться сидіти вдома. Ось прийшов на пляж і привів внуків».

Слід зауважити, що вода у низці водойм Дніпра та області виявилася небезпечною для купання через наявність бактерій, що можуть спричинити гострі кишкові інфекції. За минулий тиждень в області було зафіксовано 205 випадків таких захворювань, що на 14,7% більше, ніж попереднього.

Тому є попередження про небезпеку купання у деяких місцях, серед яких, зокрема, і пляж у парку «Сагайдак».

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version