Site icon Наше Місто

Від створення до сьогодення: які таємниці зберігає найстаріший виш Дніпра

Найстаріший університет Дніпра: від створення до сьогодення

Дніпровська Політехніка, а в минулому, – Гірничий інститут – перший вищий навчальний заклад у Дніпрі. За всю свою довгу історію інститут не раз переживав непрості часи. Які таємниці зберігає найстаріший виш Дніпра – дізнавайтесь у сюжеті «Наше місто».

Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» народився наприкінці ХІХ століття як заклад з фундаментальною підготовкою та політехнічним спрямуванням, щоб забезпечувати промисловість інженерами. Він став першим вищим навчальним закладом міста Дніпро і дав життя більше ніж двом десяткам освітніх і наукових установ.

У 1912 році училище перетворилося на Гірничий інститут. Першим ректором став професор геології М. Й. Лебедєв. До складу інституту входили три факультети, кілька лабораторій і кабінетів. Серед викладачів були видатні вчені, що сформували перші наукові школи. Інститут продовжував розвиватися, поповнюючи свою матеріальну базу новими будівлями і лабораторіями. Зі складу інституту виділилися Дніпропетровський металургійний інститут та хімічний інститут.

Буремні роки революції та війн не стали на заваді активній науковій та педагогічній діяльності. Інститут продовжував готувати фахівців для гірничої та металургійної промисловості, проводити прикладні дослідження, здійснювати наукові відкриття.

Сьогодні Університет працює над актуальними дослідженнями та розробками, релевантними сучасним глобальним трендам і викликам у геологорозвідувальній та гірничодобувній галузях на основі інновацій та високих технологій, інтеграції науки та бізнесу. 

Університет має давні й тісні наукові та освітянські зв’язки з багатьма країнами світу. У складі університету працюють відомі наукові школи. НТУ «Дніпровська політехніка» поєднує багаті традиції з сучасними завданнями, готуючи висококваліфікованих фахівців.

Раніше ми писали, скільки коштує навчання за контрактом в університетах Дніпра 2024.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version