Skip to content

Попередьте дітей: у Дніпрі розквітла яскрава рослина з отруйними ягодами

Попередьте дітей: у Дніпрі розквітла яскрава рослина з отруйними ягодами

У Дніпрі розквітла незвична рослина з отруйними ягодами. Зовні вона схожа на ожину, проте ягоди ростуть на невеликих пагонах і їсти їх не можна. Хоч і виглядають апетитно, вживання ягід можуть призвести до серйозних наслідків, – пише «Наше Місто».

Фітолакка американська, лаконос, або багрина, походить з Північної Америки, звідки і отримала свою назву. Ця рослина швидко поширилася по Європі, проте в природі Україні вона залишається рідкістю. Садівники купляють насіння лаконосу, аби доповнити свої сади гарною рослиною.

Фітолакка цвіте в період з червня по серпень. Її суцвіття складаються з дрібних квітів, зібраних у свічки, які нагадують квіти каштана. Після цвітіння з’являються округлі фіолетово-чорні ягоди, що дуже схожі на ягоди ожини. Вони виглядають апетитно, але є отруйними.

Коріння і пагони рослини також є дуже отруйними, хоча в них містяться і корисні речовини та вітаміни. Вживання ягід у сирому вигляді категорично заборонено через їхню токсичність. Як повідомляється на сайті «Med-centr», передозування може викликати блювання, судоми, діарею, параліч, запаморочення, сильний головний біль, а у важких випадках може призвести до зупинки дихання, проблем з серцем та паралічу.

Особливу увагу до рослини можуть проявляти діти, яких приваблює яскравий вигляд ягід. Батьки повинні бути особливо уважними і попереджати своїх дітей про небезпеку вживання цих ягід. Фітолакка дуже токсична, і її вживання може мати серйозні наслідки для здоров’я дитини.

«Хоча його ягоди спричиняють печіння в роті, дітей це не завжди зупиняє, і вистачає жмені, щоб спричинити судоми, розлад шлунка та зору», – кажуть місцеві.

Попередьте дітей: у Дніпрі розквітла яскрава рослина з отруйними ягодами

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі біля озера Курячого помітили рідкісного хижака, який занесений до Червоної Книги.

Читайте також: У Дніпрі помітили дивну птаху з надзвичайно довгими пальцями.

Фото: журналісти холдингу «Наше Місто».

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Фотогалерея

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: