Site icon Наше Місто

Як формуються графіки відключень світла у Дніпрі і області

Як формуються графіки відключень світла у Дніпрі і області

Для запобігання системним аваріям в енергосистемі країни, відключення електроенергії для споживачів є необхідним. Якщо не дотримуватися графіку відключень, це може призвести до аварійної ситуації з непередбачуваними наслідками. У ДТЕК пояснили, як формуються графіки відключень світла, пише «Наше Місто».

За словами представників ДТЕК, рішення про відключення приймає державна компанія «Укренерго». Кожний вечір диспетчер компанії формує баланс електроенергії на наступну добу, контролюючи виробництво електроенергії на різних станціях, імпорт та споживання.

Диспетчер також враховує аварії в мережі та пошкодження обладнання, що обмежує передачу електроенергії. На основі цих даних «Укренерго» визначає, чи вистачить електроенергії на наступну добу. Якщо виникає дефіцит, вводяться обмеження для споживачів. При цьому кожна область отримує однакові обмеження. Оператори систем розподілу електроенергії встановлюють графіки відключень на основі цих обмежень.

Основний принцип графіків відключень — рівномірність та справедливість. Критичну інфраструктуру, таку як військові об’єкти, лікарні та водоканали, не відключають. Інших споживачів ділять на шість черг для справедливого розподілу відключень. Кількість черг, що підлягають відключенню, визначає «Укренерго» залежно від дефіциту електроенергії.

«Це може бути одна, дві, три або чотири групи одночасно, якщо в мережі великий дефіцит електроенергії. Чим більше черг застосовано одночасно, тим більшим є дефіцит електроенергії», — додали в ДТЕК.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ситуація в енергосистемі покращилася: які графіки відключення світла діють у Дніпрі 25 липня.

Читайте також: Чому у сусідів є світло, а у мене немає: відповідь гендиректора ДТЕК.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version