Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Безкоштовна професійна освіта у Дніпрі: перелік професій і хто може отримати ваучер

Михайло Чернов

В Дніпрі заклади професійно-технічної освіти, підпорядковані Департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра, допомагають містянам у віці 45+ отримати нову затребувану професію за рахунок державних ваучерів на навчання, які надає Державний центр зайнятості.

Просто зараз в Дніпровському регіональному центрі професійно-технічної освіти група шановних дніпрянок отримує важливі знання та корисні навички для того, щоб потім працювати кондитером, розповідає Наше місто. Вони вже прослухали теоретичний курс, а тепер під керівництвом досвідченого викладача – майстра виробничого навчання Юлії Бабіч на практиці опановують сучасні інструменти та приладдя для створення кондитерських виробів –  смачних тістечок та тортиків.

Досвід цілеспрямованих панянок доводить: навчатися новому та починати з чистого аркуша можна у будь-якому віці, головне – бажання:

– Я багато років працювала бухгалтером, була підприємцем, – розповідає дніпрянка Інна, одна зі слухачок навчальних курсів. –  При цьому все життя робила тістечка, торти – мені це дуже подобається. Я – солодкоїжка, також залюбки пригощаю рідних, подруг.

Інна побачила інформацію про можливість навчання за рахунок ваучерів, зацікавилася та вирішила нею скористатися.

– Зараз я – щасливий учень, – каже вона. – Навчаємося щодня, дуже цікаво, дуже багато нової інформації, все дуже цікаво. Хочу навчитися професійно створювати кондитерські вироби, можливо – надалі буду працювати у кафе чи ресторані, а може відкрию власну справу. 

Учасниці навчання  – дуже цілеспрямовані, вони чітко знають, чого прагнуть, розповідає досвідчений викладач, майстер виробничого навчання Юлія Бабіч. 

– Навчання триватиме півроку, за цей період учасниці засвоюють багато матеріалу, отримують знання з теорії та практичну підготовку. Наразі вивчаємо продукти, методики приготування, інструменти та обладнання. Також наші викладачі будуть розповідати про технологію виробництва борошняних кондитерських виробів, облік та калькуляцію, які вкрай потрібні на харчовому виробництві,  охорону праці, гігієну тощо. Буде невеликий курс англійської мови – за професійним спрямуванням. Після навчання усіх чекає виробнича практика на одному з підприємств харчової галузі Дніпра – на кондитерській фабриці Квітень або Бріош.

Навчання за рахунок державних ваучерів – цікава та затребувана ініціатива. За минулий рік нею скористалися понад 500 мешканців Дніпра, які отримали нові професії та можливість почати новий етап в житті. 

Навчання триває від 3 до 6 місяців. Серед іншого люди у віці 45+, які мають базову освіту та ще не досягли пенсійного віку, завдяки ваучерам на навчання від Держслужби зайнятості можуть опанувати дуже затребувані виробничі та будівельні професії, зокрема – слюсар, токар, електрогазозварювальник, монтажник та багато інших.  Після завершення навчання людина отримує відповідний документ державного зразка.

В нашому місті професійно-технічні навчальні заклади, де можна пройти навчання за рахунок ваучерів, розташовані на правому та лівому березі Дніпра.

– Для того, щоб отримати інформацію про можливості для навчання за рахунок ваучерів, можна звертатися до Департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра, – зазначає Оксана Сологуб, заступник директора Департаменту.

Додаткову інформацію – критерії для отримання ваучерів на навчання, а також перелік професій, які можна отримати у професійно-технічних училищах Дніпра, що підпорядковані міськраді,  можна знайти на сайті Департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра за посиланням.

Читайте також: Вступна кампанія у ЗВО у Дніпрі: найпопулярніші спеціальності та нововведення з грантами

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: