Site icon Наше Місто

Вода_рятує: журналісти, поліція та волонтери Дніпра організували флешмоб

У Дніпрі журналісти, поліція та волонтери долучились до акції #вода_рятує. Якщо ви бачите ось такі ємності з водою, обов’язково долийте туди водички, цим ви врятуєте не одне життя, передає “Наше Місто”.

Цю акцію у Дніпрі розпочав волонтер Євген Тузов разом з вухатою красунею Міккі, яка особливо важко переносить літню спеку.

Фото Валерій Кравченко

“Людям важко переносити спеку, а уявіть що відчувають твраини та птахи! Тому ми вирішили закликати мыстян та розставити такі ємності з водою”, – каже Євген.

Фото Валерій Кравченко

Біля магазинів, у скверах та парках. Такі ємності з водою доречні як для тварин, так і для птахів. І попри довгоочікуваний дощ, попереду ще багато спектоних днів. В мережі можна зустріти дискусію на тему того, що вода залишається у пластикових ємностях і це може бути шкідливо. Хоча учасники акції використовують харчовий пластик – обрізані бутилі з питною водою.

Акція має свій хештег\ Фото Валерій Кравченко

“Зробіть краще, якщо вважаєте, що ми робимо не так! Легко коментувати, сидячі на дивані!”, – посміхається Євген.

Представники поліції також долучились до акції.

“Ми закликаємо містян підтримувати цю ініціативу та доливати воду. Спека тривтаиме, попереду у нас ще серпень! Тварини і птахи потребують допомоги”, – зазначає інспектор відділу зв’язків з громадськістю  УПП в Дніпропетровській області Ігор Кедровський

Ми залишили ємності у людних місцях, де часто багато птахів. Під час акції нас застала така довгоочікувана для Дніпра злива. Але вона була короткочасна, вже пообіді Дніпро потонуло в сонячному промінні, тому водичка в скверах – не зайва.

Валентин Косенко т.в.о.інспектора взводу 1 роти 1 батальйону 3 УПП в Дніпропетровській області, ззаначає, що в нього двоє котів.

“Кіт і кішка. Вони потерпали від спеки. Я їх вичісую декілька разів на тиждень – це їм подобається і таким чином їм легше переносити високі температури. А також намагаємось охолоджувати кімнати. Тому не ігноруйте так ініцітиви, за можливості доливайте воду для тварин та птахів. В час війни їм ще важче, ніж людям”, – каже Валентин.

На проспекті Лесі Українки небайдужі містяни вже встановоли водичку для птахів – тут завжди багато голубів, які залюбки п’ють воду та купаються в ній.

Також представники поліції наголошують, що спека не менш небезпечна для людей. І особливо важливо в такі дні не відвідувати непристосовані для купання пляжі та звичайно, не купатись в стані алкогольного сп’яніння.

“Ми постійно просимо людей дослухатись до нас! Дуже небезпечно в таку спеку йдти на закриті пляжі чи місця, які не відведені для купання! Це може коштувати життя дорослих та дітей. А алкоголь та купання взагалі речі не сумісні. Тому проводимо бесіди, роздаємо інформаційні брошури та сподіваємось, до нас дослухаються”, – каже інспектор відділу зв’язків з громадськістю  УПП в Дніпропетровській області Олена Ромащенко.

Фото Валерій Кравченко

Ветеринари наголошують, що в спеку тварин можна обтирати вологим прохолодним рушником та свідкувати за температурою в приміщенні. А волонтери закликають дніпрян долучатись до акції. Адже спека повертається! 28-29 липня очікуємо знову високі показники на термотерха.

“Залишайте ємності з водою, робіть фото і завантажуйте у соцмережі з написом #вода_рятує. Ми прагнемо, аби ця ініціатива стала масовою і щороку люди б її підтримували, без зайвих нагадувань”, – каже Євген Тузов.

Міккі радіє увазі і полюбляє публіку\ Фото Валерій Кравченко

Дарина Сухоніс, фото Валерій Кравченко

Раніше ми розповідали вам, як захистити тварин у спеку і не зашкодити порадами з Тік-току.

Категорія: Афіша, Відео, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version