Skip to content

В Україні запускають пілотний проєкт з навчання жінок-водійок

В Україні запускають пілотний проєкт з навчання жінок-водійок

В Україні збираються запустити новий пілотний проєкт з навчання жінок-водійок. Мета ініціативи – перепідготовка та перекваліфікація водійок, – пише «Наше Місто» з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Пілотний проєкт спрямований на перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Представництвом ООН Жінки в Україні оголосили про початок навчальної програми для жінок-водійок автобусів. ГО «Фундація інституційного розвитку» реалізуватиме цей проєкт за фінансової підтримки Швеції.

Назва проєкту – «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень». Це безоплатна програма для розвитку професійних навичок жінок, створена як відповідь на дефіцит кадрів у сфері перевезень через повномасштабне вторгнення.

Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач зазначив, що основною метою проєкту є перепідготовка та перекваліфікація жінок-водійок автобусів для подолання дефіциту кадрів, який складає близько 30% або шість тисяч співробітників у регіонах. Також проєкт має на меті подолання стереотипів та упереджень щодо професій жінок.

Ключові завдання ініціативи включають створення нових робочих місць та можливостей для професійного розвитку жінок у громадському транспорті, розширення можливостей працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень, а також інтеграцію стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах.

Сабін Фрейзер, Представниця ООН Жінки в Україні, підкреслила важливість проєкту для підтримки жінок, які бажають вийти на ринок праці, отримавши нові навички та доступ до роботи водійками автобусів. Вона також зазначила, що проєкт сприяє забезпеченню рівності на робочому місці та усуненню дискримінації.

Проєкт також передбачає навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95), що підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом. На пілотних комунальних підприємствах буде проведено цикл навчальних заходів щодо впровадження стандартів дотримання прав жінок на робочому місці, а також загального моніторингу дотримання прав жінок серед комунальних підприємств, які беруть участь у проєкті. Результати моніторингу включатимуть рекомендації та плани їх впровадження для забезпечення прав жінок на підприємствах у сфері транспорту.

Проєкт «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень» реалізується ГО «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, в партнерстві зі структурою ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як Дніпро допомагає переселенцям знайти нову роботу.

Фото: з відритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: