Site icon Наше Місто

У сервісах черга на тиждень вперед: скільки у Дніпрі коштує обслуговування генераторів

у Дніпрі масово виходять з ладу генератори

У розпал літньої спеки та тривалих відключень електроенергії мешканці Дніпра зіткнулися з новою проблемою – масовими поломками генераторів, які майже цілодобово працюють на вулицях облцентра. Через це черги на ремонт електрообладнання розписаны на тиждень вперед. Про це пише “Наше місто”.

Власниця невеличкої кав’ярні в спальному районі Дніпра каже, що закладу доводиться працювати на генераторі по 6-8 годин на добу і тільки завдяки цьому виживає її бізнес. Своєю чергою фахівці з електрообладнання кажуть, що основною причиною поломки генераторів є неправильна експлуатація та насамперед перевантаження. У багатьох користувачів не було досвіду роботи з генераторами до тривалих відключень електроенергії, з якими українці зіткнулися зараз. 

Під час відключень електрики бізнес виживає завдяки генераторам. Фото: НМ

Люди купують генератори, не знаючи, як їх правильно експлуатувати.  Вони перевантажують їх, не дають їм охолонути, не дотримуються правил техніки безпеки. Це все призводить до поломок, – каже Сергій власник сервісного центру з ремонту електротехніки.

За його словами, бензиновий генератор може працювати в штатному режимі не більше чотирьох годин, а дизельний – близько семи годин. Також першу заміну мастила треба зробити через 50 годин роботи, а далі – кожні 250 годин. Майстер каже, що цього регламенту мало хто  дотримується.

Генератору обов’язково потрібна перерва в роботі, а відключення електроенергії у нас довгі, тому генератори переробляють рекомендований час. Найчастіше на бензинових виходять з ладу карбюратори. Інші поломки, більш серйозні, здебільшого через нерегламентну заміну мастила та навантаження. Я вважаю більш надійними дизельні генератори, – додає Сергій.

Зараз у Дніпрі фахівці з ремонту генераторів перевантажені роботою. На день у сервіси привозять 20-30 приладів, що відмовилися працювати. Поломка майже кожного з них – катастрофа для якогось бизнесу, тому власники готові фінансово пришвидшувати ремонтні роботи.  

Зараз у нас велика черга, ми можемо взяти на сервіс ваш генератор упродовж тижня. Ми його повністю переглянемо, зробимо дефектовку та узгодимо з вами вартість ремонту і лише після цього приступимо до роботи. Привезти генератор вам доведеться самостійно, на виклик у нас їздить лише один майстер – він лише міняє мастила та фільтри, – розповів нам працівник сервісу Дмитро.

Черги на ремонт генераторів розписані на тижден вперед. Фото: НМ

Експерти радять жителям Дніпра перед покупкою генератора ретельно вивчити його характеристики та правила експлуатації. Також важливо знайти надійний сервісний центр, де вам зможуть якісно та швидко відремонтувати генератор у разі поломки.

Важливо!

Нагадаємо, раніше ми писали, які прилади краще не підключати до генераторів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version